Címlap Balhé Egyre idegese...

Egyre idegesebb a Tüke Busz szakszervezeti vezetője: készülnek a január végi sztrájkra

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vajon véletlen, vagy szándékosság áll a vezérigazgató döntése mögött?!

– tette fel a kérdést a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke. Amint azt Dobi István írja, „a Tüke Busz vezérigazgatója direkt arra a napra tűzte ki a bértárgyalás következő időpontját, amikor a SZAKSZ elnöke a MÁV–Volán-csoport 56 000 munkavállalójáról szóló bértárgyaláson képviseli a CSÉT ülésen a Volánbusz munkavállalóinak az érdekét!” Szerinte „ezek után megállapítható, hogy a Tüke Busz vezérigazgatója, Skutnik Tibor még arra is képtelen, hogy a titkárságán keresztül időpontot egyeztessen a SZAKSZ elnökével”.

Természetesen a SZAKSZ, a Tüke Busz Zrt.-nél képviselettel rendelkező alapszervezetének elnökét ismételten megfogja bízni, hogy tárgyaljon a munkáltatóval és abban az esetben,

ha a Tüke Busz Zrt. egy „visszautasíthatatlan” béremelésre tesz ajánlatot, akkor azt abban a pillanatban Raposa elnök úr el is fogadhatja

– szögezte le a SZAKSZ elnöke.A nagyobbik szakszervezet állítja, hogy a Tüke Busz vezérigazgatója városházi felhatalmazás hiányában nem tudott érdemben ajánlatot adni a béremelésre korábban.

Ruzsa Csaba alpolgármester közölte, az a céljuk, hogy a béremelés a szakszervezetekkel egyeztetett módon, a velük kötött bérmegállapodás alapján valósuljon meg.

„Ennek érdekében azt kérjük a szakszervezetek vezetőitől, hogy ezúttal megfelelő felhatalmazás birtokában vegyenek részt a Tüke Busz Zrt. vezetése által koordinált bértárgyaláson”

– fogalmazta meg Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere. A SZAKSZ szerint hazugság, hogy korábban nem lett volna megfelelő felhatalmazásuk a tárgyalásra, és ezt részletesen meg is indokolták.

Erről ebben a cikkünkben írtunk: