Címlap Baranya DURVA! Ebből ...

DURVA! Ebből a húsból csak 45 dekát eszünk egy évben, pedig világhírű a magyar állomány

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez a hús a vadhús! Ezért Pécsett népszerűsítették a hazai finomság fogyasztását. Még ingyen vadpörkölt is járt a Kossuth téren sétálóknak.

Amíg Svédországban évente 2 kilogramm vadhús jut egy főre, addig Magyarországon sokan még meg sem kóstolják a vadételt.

Ezért népszerűsítő akciót szerveztek Pécsett

A Kossuth téren ingyen vadpörköltöt osztottak péntek délelőtt.

– Míg 2016-ban 15 dkg vadhúst jutott egy főre, addig most ez a szám már felment 45 dekagrammra. Reméljük, ez tovább nő majd, hiszen a közétkeztetésben is megjelentek a vadhúsok – mondta Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei elnöke.

“Nem járta meg fél Európát ez a termék”

A népszerűsítő akcióban részt vett Őri László is. A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke szerint a vadhús ára az elmúlt időszakban visszaesett, ezért elérhetőbbé is vált a fogyasztása.

Agyaki Gábor, Őri László és Rittlinger József a Kossuth téri vadhúspromón

– Másik érv, hogy igen egészséges és ellenőrzött forrásból származó hús a vadhús. Ez biztosan nem járta meg fél Európát, helyi termelőktől kerül a boltok polcaira – tette hozzá Őri.

3000 baranyai vadász örül a kezdeményezésnek

– Sajnos még mindig elég rossz a vadászat megítélése. Szerintünk ha ez pozitív irányba változna, akkor a vadhús is népszerűbb lehetne – tette hozzá Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Szervezetének elnöke.