Címlap Baranya Egy pécsi ját...

Egy pécsi játszótér mellett építettek ételládát, hogy rászorulókon tudjanak segíteni

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Civil kezdeményezés Pécsett! A Ledinán található játszótér mellett állították fel azt az adománygyűjtő szekrényt, amibe feleslegessé vált ételt helyezhetnek ki az arra járók. A dobozból bárki vehet, akinek szüksége van rá! Az ötlet a Napsugár Játszókert Alapítványától, Tihanyi Imrénétől jött. 

 

Karácsonykor jött az ötlet

Tihanyi Imréné egyik gyermeke vetette fel, hogy jó lenne egy „ételládát” kihelyezni. Korábban már volt hasonló kezdeményezés Pécsett, de azt leszerelték.

A cél az volt, hogy az ünnepek alatt, amikor rengeteg étel halmozódik fel egy családban, ne menjen kárba semmi.

A kihelyezett szekrénybe bárki rakhat élelmiszert és bárki ki is vehet onnan.

Sokan jöttek megtölteni a polcokat

– Elég sokan jöttek, voltak akik reggel hoztak élelmet, majd délre már teljesen más dolgok voltak a polcokon. Szóval folyamatosan hozták-vitték az ennivalót és ez nagyon jó – mondta el Tihanyi Imréné.

Mi kerülhet a ládába?

Általában pékárut és megmaradt süteményeket, lisztet, cukrot, májkrémet, joghurtokat és más élelmiszereket hoznak a szekrénybe. Viszont a dolognak van egy hátránya is: sokan elfelejtik, hogy mások is vannak rajtuk kívül.

Sajnos, volt már rá példa, hogy valaki elkezdte kipakolni az összes adományt. Ilyen esetben megpróbálnak elbeszélgetni vele, hogy gondoljon másokra is – tette hozzá az alapítvány elnöke.