Egyetemváros lehet Mohácsból?

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Támogatásáról biztosította Mohácsot a felsőoktatásért és a szakképzésért is felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere: beindulhat a felsőoktatás és a szakképzés a városban. A hírt Pávkovics Gábor, a jobboldal polgármester-jelöltje jelentette be. 

A diákokkal együtt jelentős mennyiségű pénz folyhatna be Mohácsra, ami még inkább felpörgetheti a város gazdaságát.

Választási programom egyik kiemelkedő pontja, hogy Mohácson egy színvonalas felsőoktatási intézményt hozzunk létre. Mohácson kell tartanunk a fiatalokat – indokolta a mohácsi “egyetemváros” koncepciót PÁvkovics Gábor.

Palkovics László miniszterrel, a felsőoktatásért és a szakképzésért is felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőjével többször is egyeztettek a mohácsi szakképzésről és a felsőoktatás beindításának lehetőségéről. 

– A mai mohácsi Duna-hídról és a várost, illetve a térséget érintő közlekedésfejlesztési tervekről tartott sajtótájékoztatónkon a Kossuth Teátrumban a miniszter biztosított felsőoktatási javaslataim támogatásáról – közölte a jobboldal polgármester-jelöltje.

Előző sztori

Lőszerek és fegyver között élt a keszüi férfi, lekapcsolták a zsaruk

Következő sztori

Befejeződik a tervezés, épülhet az új Duna híd Mohácsnál