Címlap Baranya Életveszélyes...

Életveszélyessé nyilvánították: hét lakó nem térhet vissza a pécsi társasházba

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdték annak a nyolclakásos társasháznak a bontását, amiben múlt héten csaptak fel a lángok. A Zsinkó István utcai ingatlanból hét lakónak kellett elhagynia otthonát. Úgy tudjuk, mindegyikük rokonoknál húzta meg magát.

A tűz a garázsban keletkezett

Nem térhettek vissza a lakók, bontják a társasházat

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a garázsban bútorokat, vitorlákat, az előállításukhoz szükséges alapanyagokat tároltak, és a lángok a felette lévő lakás tetőszerkezetére is átterjedtek. Az épületből két embert a pécsi hivatásos tűzoltók hoztak ki, a mentők pedig kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Összefogott a vitorlás társadalom

Itt tárolták annak a hajónak vitorláit és alkatrészeit, ami szintén a tűz martalékává vált. A Principessa egyelőre a szezont sem tudja elkezdeni, de a tulajdonos bizakodó. Németh Péter szerint rajthoz tudnak állni az idei Kékszalagon. Péterrel készült interjúnk hamarosan a Pécs Aktuál közösségi oldalán is megtalálható lesz.

Olvasói fotó a tűzről