Címlap Politika Márki-Zay Pét...

Márki-Zay Péter elismerte, hogy beszélgetést szerveztek Volodimir Zelenszkijjel

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márki-Zay Péter rossz ötletnek tartotta, mégis megtörtént a kapcsolatfelvétel, a beszélgetés viszont meghiúsult.

Március végén volt hír, hogy sajtóinformációk szerint Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt stábja és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csapata között megtörtént a kapcsolatfelvétel. Erre a Fidesz is rákapcsolt.

Közben a jobboldal megnyerte a választást, Márki-Zay Péter pedig vasárnapi élő bejelentkezésében elmondta, tényleg felvették a kapcsolatot az ukrán elnök stábjával – írja az Index.

Egy héttel a választás előtt a kampánystáb – azok az emberek, akik egyébként már sok kampányt csináltak és dolgoztak már ezeken –, ők úgy gondolták, nem az én véleményem volt, sőt én ezzel ellentétesen gondolkoztam, hogy milyen jó lenne, ha én online videócsatornán tudnék beszélni Zelenszkij elnök úrral.

Márki-Zay Péter ugyan nagyra becsüli Volodimir Zelenszkijt, de rögtön jelezte stábjának: ha egy ilyen beszélgetés létrejön, „a Fidesz-propaganda azt fogja hazudni, most szervezik, hogy katonákat küldjünk oda. Mondtam nekik, hogy nem tudtok a Fidesz agyával gondolkodni, nem vagytok annyira gonoszak”.

Végül egy bombariadó akadályozta meg a kommunikációt:

Ettől függetlenül akkor ők már megszervezték, amikor elmondtam nekik, hogy mennyire rossz ötlet. Szerettünk volna beszélni Zelenszkij úrral, azért nem sikerült, mert bombariadó volt Kijevben.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, hogy ők mentőautót adtak Ukrajnának, nem akartak katonákat küldeni oda, és a gázcsapot sem zárták volna el.

(via Index)