Címlap Balhé Választási cs...

Választási csalással vádolta meg Nemes Balázst a Momentum volt alelnöke!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szervezett választási csalással vádolta meg Nemes Balázst, a Momentum pécsi elnökét a párt korábbi alelnöke: Körömi Attila. Körömi terjedelmes, 6 oldalas részletes leírást készített, és tett nyilvánossá, mellékelve a párt belső vizsgálati anyagát is. Állítja, bizonyítani tudja, hogyan követte el a csalást Nemes Balázs, hogy elnök maradhasson.

Részlet a 6 oldalas anyagból (kattintásra nagytható!)

A Momentum volt alelnöke azt állítja, bizonyítható, hogy Nemes Balázsék úgy befolyásolták az online szavazást és tisztújítást, hogy ő kerülhessen pozícióba: belső szabályokat sértettek meg szándékosan, és kirívó etikátlanságot is bevetettek – írja Körömi Attila, aki szerint a csalási üggyel a párt országos elnöksége és etikai részlege nem volt hajlandó érdemben foglalkozni, a 2022-es választásokra hivatkozva inkább a szőnyeg alá söpörték az egészet.

A hosszú szöveg számos állítása alátámasztja egyébként korábbi, belső információinkat, amelyek szerint Nemes Balázsnak komoly szerepe volt abban, hogy elnémítsa és „gúzsba kösse” a pécsi közgyűlésben elégedetlenkedő momentumos képviselőket, akiket végül saját szövetségesük „végezhetett ki” politikai értelemben, totálisan súlytalanná és láthatatlanná téve őket.

Mivel Körömi Attila aláírta és névvel vállalta a részletes beszámolóját, azt a Pécs Aktuál is nyilvánosságra hozza. Napokkal ezelőtt kerestük Nemes Balázst, és a Momentum országos elnökségét is, elküldve nekik a volt alelnök írását. Arra kértük őket, hogy reagáljanak a súlyos vádakra, hogy ismertetni tudjuk az ő álláspontjukat is. Mindeddig azonban nem reagáltak. Ha megteszik, akkor beszámolunk róla.

A Momentum volt alelnökének teljes írása itt olvasható: