Elkezdték kivágni a fákat a Szigeti úton

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március elején kezdték el a nyugati városrészt és a belvárost összekötő bicikliút építését. Az önkormányzat úgy döntött, hogy összesen tizenhárom fát vágnak ki a Szigeti úton rossz állapotuk és a tereprendezés miatt. A fák kivágását - amivel kapcsolatban többen is tiltakoztak - március 23-án, a reggeli órákban kezdte meg a Biokom. A kivágott fák pótlása a Béke parkban lehetséges majd.

 

 

Máshol fogják pótolni őket

A terepszint alatt húzódó infrastruktúraelemek védőtávolsága miatt nem mindenhol lehetséges az újratelepítés – írtuk meg korábban.

A zöld bringások tiltakoztak ellene

A biciklis aktivisták úgy vélik, hogy a fák kivágása negatív hatással lesz az érintett terület klimatikus viszonyaira. Ennek kapcsán értekeztek a zöld pártiak a Biokom munkatársaival. A megbeszélés végén arra kérték a városüzemeltetési társaságot, hogy vizsgálják felül a döntést.

A ZÖFI azt is javasolta, hogy amennyiben a közterületen nem pótolhatók a kivágott fák, magánterületeket is igénybe lehessen venni, amennyiben a tulajdonosok ehhez hozzájárulnak. Kérték azt is, hogy a fajták kiválasztásánál legyen szempont a növények a pormegkötő képessége is.

írtuk egy korábbi cikkünkben.

Előző sztori

Ellenzéki polgármestert kért fel a kuratóriumba Varga Judit !

Következő sztori

Szondázzák a pécsieket a klímaváltozással kapcsolatban

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1