Elmarad 2021-ben a Mohácsi Busójárás

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A járványhelyzet várható fokozódása miatt, az érintettekkel való egyeztetést követően jelentette be Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere, hogy jövőre nem lesz busójárás Mohácson.

A városvezető közösségi oldalán egy videóban tett bejelentést. A bejegyzésben szerepel, hogy egyeztetve Mohács Város Képviselő-testületével és a busócsoportok vezetőivel arra a döntésre jutott a polgármester, hogy a 2021 februárjában tervezett, hagyományos Busójárást a súlyosbodó új koronavírus-járvány miatt Mohács nem tartja meg.

A jelzett időtartamban e télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben semmilyen program nem lesz a városban.

A városvezető közlése szerint: Mohács vezetése úgy ítéli meg, hogy egy ilyen, több tízezernyi résztvevőt vonzó tömegrendezvény igen komoly egészségügyi kockázatot jelentene mind a város lakosságára, mind az ide érkezőkre nézve. A fertőzés esetleges, nagyobb arányú elterjedése beláthatatlan következményekkel járhat, ilyen veszélyeknek kitenni emberek százait, ezreit igen komoly felelőtlenség lenne.

Emellett arra kérnek mindenkit, hogy a busójárás eredetileg tervezett napjaira ne szervezzenek Mohácsra sem kirándulásokat, sem turistautakat.

Természtesen bízik benne a mohácsi városvezetés és a mohácsi busójárás szervezői, hogy 2022-ben nem lesz akadálya a Busójárásnak.

Kiemelt képünk forrás a Mohácsi Busójárás facebook oldala.

Előző sztori

Miért várt 7-9 hónapot az új Vásárcsarnok elindításával a városvezetés?

Következő sztori

Karácsonyi fény lesz, az adventi vásárról még mindig nincs döntés Pécsett

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1