Címlap Baranya Élményutazás ...

Élményutazás a MÁV-val! – ezek a fotók tuti kedvet csinálnak a vonatozáshoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétvégén volt szerencsém kipróbálni a MÁV által még tavaly bevezetett új, bisztróval felszerelt, magyar fejlesztésű prémium szolgáltatást nyújtó IC+ személykocsiját a Pécs-Budapest-Pécs viszonylatban” – írta közösségi oldalán Kiss Csaba fotóblogger.

A fotók és a részletes beszámoló mellett mi sem tudtunk elmenni, nézzük tüzetesebben!

Kiss Csaba azt írja, külön felár ellenében (1.osztály + 1355 Ft) nyugati országokban tapasztalható, már-már luxuskörülmények között utazhatunk és még egy forró ital is benne foglaltatik a prémium helyjegy árába. Igen, fura ezt hallani, általában nincs jó tapasztalatunk e téren – írta. És fotókkal is dokumentálta. A végére pedig odatette, hogy szerencsére késni nem késett a vonat. Igen, fura ezt hallani, általában nincs jó tapasztalatunk e téren – írta és fotókkal is dokumentálta az új utazási lehetőséget. Hozzátette azt is, hogy szerencsére jelentős késést sem tapasztalt az utazás során.

Mecsek InterCity: kétóránként a Budapest-Keleti – Dombóvár – Pécs útvonalon

Az 1. osztályú kocsi termes utasterében 15 ülőhely található, ezen ülésekhez nagyméretű, munkához is kiválóan használható asztal, olvasólámpa, valamint az elektromos eszközök töltésére ülőhelyenként egy 230 V-os konnektor és USB-töltő is tartozik. A teljes utastér szőnyegborítású, továbbá a termes szakaszban és a folyosón rejtett LED-hangulatvilágítás ad fényt. Az ablakokra a sorozat többi járművénél megszokott módon sötétítő rolókat szereltek fel.

A magyar tervezésű és gyártású járművekből 2021-től összesen 35 darab készült

Csendes fülkéből kettő található a kocsiban. Az ide jegyet váltó utasok csendben, nyugalomban tölthetik el az utazásukat, hiszen ezekben a hatszemélyes 1. osztályú fülkékben a telefonálás vagy egyéb zavaró tevékenység nem megengedett.
Emelt komfortfokozatú, prémium osztályú fülkék: itt csak négy ülés található. Ezek bőrborításúak, elektromosan állíthatók. A szemközti ülések egymáshoz képest el vannak tolva, hogy a lábtámaszok elférjenek. A fülkében utazók a világítást és a hőmérsékletet a kocsi többi részétől függetlenül saját maguknak szabályozhatják, ezt az asztalba integrált érintőképernyők segítségével lehet megtenni. A térképen láthatjuk vonatunk aktuális helyzetét és sebességét, a pontos időt, valamint a járatunk és a kocsi számát. 
Az új kocsiban tovább növeli a komfortot a kompakt méretű, de jól felszerelt bisztrószakasz, amit a kocsi egyik végén alakítottak ki. Ezt már érkezés után fotózta Csaba, ezért nincs nyitva.
A kocsi előtere, a sárga színű elválasztó ajtókkal.
Kék-sárga arculati festést kaptak az új szerelvények.
Fotó forrása: MÁV

Köszönjük Csaba, hogy megoszthattuk fotóidat! A részletes leírást pedig a MÁV oldalán olvashatjuk! Jegyvásárlás ITT érhető el!