Címlap Baranya EZ KIMAGASLÓ:...

EZ KIMAGASLÓ: 390 centiméter magasra ugrott a pécsi Garamvölgyi Petra

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két versenyzőt is ünnepelhetnek a pécsiek. Az év első igazán rangos fedett pályás versenyén, Garamvölgyi Petra 390 centiméteres rúdugrással, Lomb Ádám pedig 3000 méter futással lett első a Budapest Régió Nyílt Fedett Pályás Bajnokságon. Gratulálunk!

A PVSK szép számmal képviseltette magát a versenyen, ahol kimagasló eredményeket értek el a fiatal sportolók.

Erát Dalma hármasugrásban, egyéni csúccsal, 11,48-cal a negyedik helyen végzett. Dr. Jakab András hatodik, Baumholczer Máté hetedik lett 3000 méteren.

Petrával készült videónk itt érhető el:

Freier Balázs szakosztályvezető: A mieink közül Garamvölgyi Petra kezdte a versenyzést. Sokáig a második helyen állt. A 390 centiméteres magasságon azonban ellenfele nem jutott át, Petra pedig sikerrel vette ezt a magasságot is, így az ő nyakába akaszthatták az aranyérmet. A másik ugrónk Erát Dalma már második ugrásával elérte fedettpályás egyéni csúcsát és szerezte meg az értékes 4. helyet, mivel csak idősebbek előzték meg. Lomb Ádámmal 8:20-as időt terveztünk, ezt azonban egyedül kellett teljesítenie mert rajta kívül más nem tudott ennyit futni. Ádám eddigi legjobbját 15 másodperccel javította meg és mezőnyben ez még 10-15 másodperccel is jobb lehet. Dr. Jakab András és Baumholczer Máté a felnőtt Ob szintjét (8:55) kellett, hogy megfussák. Ez mindkettőjüknek sikerült (8:52,86 és 8:52,94). Ezzel a három futóval komoly terveink vannak a fedettpálya után a mezei OB csapatban. Fiatal futóink is egyéni csúcsokat értek el. Nekik az volt a céljuk, hogy felkészüljenek a korosztályos bajnokságokra ami már a jövő hét végén a serdülő OB-val kezdődik. Nagy Lujza 2:20,91-es 800 méteres idejével korosztályában a legjobb időt érte el, így bizakodóan várjuk a megmérettetést.