Címlap Sport SIKER! Garamv...

SIKER! Garamvölgyi Petra a kenyai U20-as világbajnokságon ötödik lett

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A júliusi Európa-bajnokság után újabb világversenyt rendeznek az U20-as korosztály számára. Szerdától vasárnapig tart a világbajnokság, amelynek a kenyai Nairobi ad otthont. A PVSK atlétája, Garamvölgyi Petra már az első napon nagyszerű eredményt ért el.

A kenyai U20-as világbajnokságon az előzetes nevezési lista alapján a koronavírus járvány miatt az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kína és Japán sem vett részt. A távolmaradók ellenére is

119 ország 973 atlétája adta le a nevezését,

vagyis jó ellenfelekből így sem volt hiány.

405 centimétert ugrott Petra

Szerdán magyar idő szerint 15:00 órától bonyolították a női rúdugrók versenyének döntőjét. Garamvölgyi Petra, a PVSK versenyzője, 3.80-on kezdett, ez másodikra sikerült neki. A 3 méter 95 centiméteren már elsőre átjutott, majd jött a 405 centiméter. Elsőre nem sikerült, de a második ugrás már hibátlan volt, ezzel bejutott a legjobb öt közé. A 415 centiméteren sajnos a görög és a kanadai versenyzővel együtt már nem járt sikerrel, és mivel a két ellenfél elsőre átugrotta a 405-öt, Petrának az ötödik hely jutott. Az elsőségért a francia és a dél-afrikai versenyző próbálkozott 420 centiméteren, de nem jártak sikerrel, így köztük is az döntött, hogy a dél-afrikai Miré Reinstorf elsőre ugrotta át a 415-öt, és ezzel nyert.

Garamvölgyi Petra tehát 405 cm-es ugrással az 5. helyen végzett. Ez a helyezés óriási eredmény, és a versenyző további fejlődésének záloga is egyben. Büszkék lehetnek az edzők, Putsayné Völgyi Erzsébet és Putsay Zoltán.

„Mérhetetlen büszke vagyok Petrára! Ha kimondom, elcsuklik a hangom! Petra vilagbajnoki 5.! Közel volt az álom. de végtelenül örülök a helyezésnek! Ott vagyunk a világ korosztályának a tetején! Menetelünk tovább ezen a hosszú, nehéz, de csodálatos úton!” – mondta Putsay Zoltán edző.

Petra ötödik helyet érő ugrása ezen a linken nézhető meg, 1:11:30-tól.

(Forrás: PVSK honlapja)