Címlap Baranya EZ NYERT: Péc...

EZ NYERT: Pécs – Mediterrán szerelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig a kultúra fővárosaként emlegették, most ez kiegészülhetett: „Pécs – Mediterrán szerelem” szlogennel – áll a pécsi városháza közleményében. Sajnos, hogy ki az ötletgazda és miért jutott ez a szlogen eszébe, nem tudtuk meg. Pedig mi szívesen bemutattuk volna őt, hiszen elképzelése mostantól Pécs szlogenje! Ez nagy dolog. Mindenesetre gratulálunk neki! Hajrá Pécs, hajrá szerelem!

Mi is ez a szlogen és a pályázat?

A város közösségének bevonásával döntöttek Pécs új szlogenjéről. A pécsiek javaslatai közül először szakmai zsűri választotta ki a legjobb hármat, amelyekről több mint kétezer online szavazat alapján megint csak az itt élők mondhattak véleményt – közölte a városháza.

Ezek voltak a befutók és ekkora arányban nyert a Mediterrán szerelem:

Pécs – Mediterrán szerelem – 60,2%
Pécs – Évezredek pezsgése – 34,3%
Pécs – A megnyerő város – 5,5%

A városi kommüniké arról is beszámolt, hogy a szavazás nem csak arra volt kiváló lehetőség, hogy Pécs város vezetése megismerje az itt élők véleményét, hanem arra is, hogy közösen alapozzuk meg a város arculatának megújítását. Ezután pedig köszönetet mondtak a kreatív pécsieknek.