Címlap Sport VÉGRE! Elkezd...

VÉGRE! Elkezdődhet a tüskésréti bringapark építése, bár Komlón már kettőt átadtak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miután Komlón már kettőt átadtak és készül a harmadik, Pécs is nyeregbe pattanhat! Igaz, bő fél évet csúsztak az átadóval, de megcsillanni látszik a fény az alagút végén: június végére hasíthatunk Pécs legújabb bringapályáján a Tüskésréten – ígérte Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere a Pécs Aktuál kérdésére. A park 45 millió forintba kerül, amire a kormány 20 millió forint támogatást biztosított.

Komlón az ingyenes bringapálya több mint fél éve a gyerekek és felnőttek rendelkezésére áll a panelek tövében. Így néz ki:

Komlón novemberben adták át, Pécs határidő-módosítást kért

Pécsett pedig ilyen a bringapark… azaz csak a helye, június végére ide kerül a pálya

Még egy kapavágás sem történt, de legyünk optimisták: június 30-ig itt bringapálya lesz, mert lennie kell!

20 milliós kormányzati támogatást nyert a város

Pécs – Komlóhoz és Villányhoz hasonlóan – kormányzati támogatást is nyert a kerékpárpálya építésére, a 45 millió forintos pécsi beruházásra 20 millió forintot biztosított az állam. A fennmaradó összeget, azaz a 25 millió forintot a város külső szponzorok bevonásával akarta fedezni – legalábbis ezt kommunikálták. Úgy néz ki, most sikerült megtalálni ezeket a szponzorokat.

Komló, Villány és Kozármisleny – ezeken a településeken már megépült időre

És hogy mi is a pumpapálya, ami Tüskésréten épül majd?

Akinek ez a szó idegen, ne ijedjen meg! A pumpapálya egy modern park azoknak, akik a biciklizés alapjait sajátítanák el. Gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják, hiszen kialakítása minden korosztálynak megfelelő. Használatára a város pénzt nem kérhet, a pálya ingyen, saját felelősségre használható majd.

Amit még ígért a város egy éve: víz és áram a meglévő kerékpárpályára

A tüskésréti fejlesztés mellett a város korábban azt kommunikálta, hogy szintén pályázati forrásból valósulhat meg egy régóta várt fejlesztés a kertvárosi bringapályán. A Szellemváros közelében lévő parkban ugyanis jelenleg sem ivóvíz, sem elektromos áram nincs. Ezt pótolná a PSN Zrt. az Országos Bringapark Programra benyújtott pályázat révén. A hatmillió forintos fejlesztés felét önerőből, felét pedig pályázati támogatásból fizetné ki a társaság.

Kerékpárutak: 200 millió forint érkezik Baranyába

– Nagyon sokféle kerékpáros fejlesztés zajlik az országban, így Baranya megyében is. Kétszázmillió forint jut kerékpárutak tervezésére – mondta korábban Révész Máriusz. Az aktív Magyarország kormánybiztosa közölte azt is, hogy Pécs kicsit “rosszabbul áll”, mint Komló, hiszen ott már élvezhetik a gyerekek az aszfaltos pályát.