Címlap Baranya FOTÓK! Verőfé...

FOTÓK! Verőfényes napsütés van a Mecseken!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amíg a városban a szürke köd tompítja az embert, addig a Misina-tetőn, a Kis- és Nagy-Tubesen, a Jakab-hegyen valamint a Zengőn süt a Nap. Mindez a felhőréteg fölé emelkedik. A levegő pedig kristálytiszta.

Verőfényes napsütés várja és a kirándulókat a Mecsek magasabban fekvő részein. Amíg Pécsett és szinte az egész országban már napok óta nem süt a nap, addig a Mecsek 470 méter feletti részein ragyog a nap.

Keveseknek jut eszébe, hogy ebben a szürke, szomorú időben kirándulni induljon, pedig ha tudnák, hogy a Mecsek magasabban fekvő részein semmi sem zavarja a kilátást, akkor biztosan többen indulnának útnak.

Lábunk alatt párásan gomolygó felhők jellemzik a sétautat, a kibukkanó csúcsokon a szélcsendes helyeken még egy őszi kabát is elegendő, még a sapkát és a kesztyűt is el lehet hagyni, olyan erősen tűz a nap.

A várostól autóval 10-20 perc alatt elérhető a Misna-tető, ahonnan mindössze negyedórás sétával elérhető a Kis-Tubes hegyi vagy a Nagy-Tubes hegyi kilátó. Innen jól látszik a Zengő és a Hármas-hegy valamint Jakab-hegy sipkája. A Kis-Tubes szinte egyenes úton mindössze 800-900 méter a Tv-toronytól, ez akkora távolság, mintha a pécsi Király utcán sétálnánk végig.