Címlap Hírek Van némi kava...

Van némi kavarás az új alpolgármester fizetése körül!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár napon belül megváltoztatta a polgármester az eredeti határozatát, amely Nyőgéri Lajos fizetését, juttatásait tartalmazza. Ennek talán köze lehet ahhoz a bennfentes egyeztetéshez is, amely információink szerint ma kezdődött délelőtt. 

A Nyőgéri Lajos alpolgármesteri kinevezéséről szóló eredeti polgármesteri határozat szerint

az új városvezető havi illetménye: 897.500 forint, amihez további 134.625 forint költségtérítés is jár.

Ez az a határozat egyebek mellett, amit a Kormányhivatal is vizsgál, és amely késve, szinte titokban került fel az önkormányzat honlapjára. Eredetileg ugyanis éppen ez hiányzott, amit szóvá is tettünk.

Most viszont kiderült, hogy hivatalosan a pandémia miatt, de vélhetően inkább PR okokkal összefüggésben, a polgármester mától megváltoztatta Nyőgéri Lajos bérezését. Mégpedig úgy, hogy tiszteletdíját havi 209.412 forintra, költségtérítését pedig havi 31.412 forintra csökkentette. Ennyi volt a képviselői fizetése a politikusnak.

Fontos változás az is, hogy a legújabb határozat szerint

Nyőgéri Lajos „társadalmi megbízatásban” látja el az alpolgármesteri teendőket; míg az eredeti határozat szerint főállású alpolgármesternek nevezte ki Péterffy Attila.

Hogy pontosan mi lesz a dolga az új, harmadik alpolgármesternek hivatalosan, és mi a többieknek, azt pedig ez az irat részletezi.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Úgy tudjuk, nem zárható ki az sem, hogy ennek a manőverezésnek, amit Péterffyék bemutattak, köze lehet ahhoz a bennfentes egyeztetéshez is, amely információink szerint ma kezdődött délelőtt. Erről EBBEN a cikkünkben írtunk részletesen.