Címlap Hírek Mellár Tamás ...

Mellár Tamás húzhatja meg Péterffy pórázát Nyőgéri-ügyben?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ám menekülőutat is adhat emellett a pécsi polgármesternek, akinek így módja lesz kihátrálni abból a slamasztikából, amibe belelavírozta magát.

A napokban bennfenntes egyeztetésre készülnek a városvezető koalíció pártjai, frakcióvezetői és a Mindenki Pécsért vezetői Péterffy Attilával – tudta meg több, biztos forrásból is a Pécs Aktuál. A téma pedig a harmadik alpolgármester hirtelen kinevezése, illetve az, hogyan vonassák ezt vissza Péterffy Attilával.

Pórázt tartó kezek

Úgy értesültünk, hogy Mellár Tamás lehet ennek az akciónak az egyik kulcsfigurája. Az nem titok, és ezt maga az országgyűlési képviselő is lenyilatkozta a sajtóban, illetve a Mindenki Pécsért Egyesület is megerősítette, hogy nagyon nem értenek egyet sem a harmadik alpolgármesteri státusz létrehozásával, sem azzal, ahogy Péterffy megkerülte a teljes testületet.

„Péterffy polgármester úrnak újból át kellene gondolnia ezt a döntését, és minél hamarabb korrigálni, mert minél később kényszerül erre, annál nagyobb áldozatokat kell majd hoznia

– fogalmazott Mellár, amit nem nehéz figyelmeztetésként érzékelni.

Lapunk megbízható forrásból úgy tudja, Mellárék, a koalíció frakcióvezetői – kivéve az MSZP-t – a póráz látványos meghúzására készülnek, és egyértelművé szeretnék tenni, hogy Péterffy Attila nem nézheti őket levegőnek,

„mert nem a szúnyog ad vért”

– hangzott el szó szerint ez a mondat.

Hogy pontosan hogyan és mivel tudják szorosabbra állítani ezt a pórázt, azt forrásaink viszont már nem akarták elárulni, de egyértelműen utaltak arra, hogy erre megvannak az eszközeik.

Menekülőpálya

Mellárék azonban menekülőutat is kínálnak Péterffy Attilának – értesülésünk alapján, egyelőre ugyanis senkinek nem érdeke a látványos arcvesztés!

Úgy tudjuk a koalíciót igen közelről ismerő forrásainktól, hogy

Péterffy valójában nem igazán akarta kinevezni Nyőgéri Lajost. Végül „kapkodva, hirtelenjében”, de aláírta az erről szóló dokumentumokat.

Hogy pontosan miért hozták ezt a vártnál és a tervezettnél előbbre, azt nem tudtuk egyelőre kideríteni. Az biztosnak tűnik – forrásaink ezt egybehangzóan állították -, hogy volt némi kavarodás házon belül a megfelelő iratok elő- és elkészítésével, szignálásával; részben ez magyarázhatja azt is, hogy miért nem került fel az önkormányzat honlapjára – csak miután lapunk érdeklődni kezdett. Bár kérdéseinkre nem válaszolt sem az önkormányzat sajtósa, sem a jegyző; a Nyőgéri kinevezéséről szóló polgármesteri határozat csöndben felkerült a honlapra.

Vizsgálják a törvényességet is

Törvényességi vizsgálat indult a harmadik pécsi alpolgármester kinevezése miatt – írta meg a Pécs Aktuál, az általunk megkérdezett jogászok szerint három jogi probléma is felmerülhet az ügyben. Elképzelhető tehát, hogy nem volt teljesen szabályszerű Nyőgéri trónra emelése, de ezt a vizsgálat idővel majd kideríti.

Hacsak addig Melláréknak nem sikerül jobb belátásra bírniuk a polgármestert és visszavonatni a kinevezést, vagy Nyőgérire hárítani, hogy „önmagától” lépjen vissza.

Forrásaink szerint „igen valószínű„, hogy sikerül az akció és visszalépést tudnak elérni az ügyben.