Címlap Baranya Fürdőszobában...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legutóbbi hétvégén öt tűzesethez és tíz műszaki mentéshez riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat. Alább a katasztrófavédelem által jelentősebbnek tartott esetek olvashatók.

Felborult egy autó Komlónál

Kisodródott egy kanyarban, majd fejtetőre borult egy személyautó péntek délelőtt Komló külterületén. Az autóban egyedül utazó sofőr még a tűzoltók kiérkezése előtt, sérülések nélkül kiszállt a járművéből.

Fürdőszobában keletkezett tűz

Tűz ütött ki egy lakóház fürdőszobájában Pécsen, a Báthory utcában péntek délelőtt. Mivel az épületben senki sem tartózkodott, a pécsi hivatásos tűzoltók a tetőtéri ablakon keresztül hatoltak be a házba. A helyiségben a szigetelés égett, amit a tűzoltók a gipszkarton megbontását követően eloltottak. A tűz a fali gázkazán meghibásodása miatt keletkezett, a lángok másra nem terjedtek át. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

Viharos szél, de szerencsére kevés baleset

A szombat hajnali viharos szél ezúttal nem sok munkát adott a tűzoltóknak. A 6-os számú főúton egy útzárat okozó fát, a pécsi Építők útján egy magasban lógó bádoglemezt, az Aidinger János úton egy kilencedik emeleti lakás redőnyét távolították el a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói. Délután pedig két parkoló autóról távolítottak el egy nagy méretű faágat a Fáy András utcában. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.