Gulyás: maradnak az eddigi intézkedések

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem szigorítanak tovább, de nem is enyhítenek az intézkedéseken. Maradnak az eddig bevezetett szabályok - jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Vakcina a megoldás

Kézzel fogható közelségben van a vakcina, a kormány hosszasan tárgyalt arról, hogy honnan és milyen gyorsan lehet beszerezni. A kormány álláspontja, hogy mindenhonnan, ahonnan lehet

vakcinát kell szerezni!

Csak olyan vakcina hozható forgalomba, amelyet a magyar hatóságok előzetesen ellenőriztek, jóváhagytak – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Önkéntes és ingyenes lesz az oltóanyag beadása!

Magyarország 12 millió adag vakcinát kötött le, ami amerikai és európai fejlesztések. De tárgyalnak Oroszországgal, Izraellel és Kínával is. Úgy látjuk, hogy Kína áll legelőrébb az oltóanyag engedélyeztetésével – mondta Gulyás Gergely.

Rossz hír: Pfizer csak az Egyesült Államokba szállít először

Gulyás Gergely elmondta, hogy a Pfizer – amit úgy reklámoztak, hogy 90 százalékos hatékonyságú – bejelentette, hogy először csak az Egyesület Államokba szállít. A lekötött oltóanyagért kifizetett előleg felét visszaadják. – Ez is jól mutatja, hogy vakcinaszállításban sem lehet szolidaritásra számítani – tette hozzá Gulyás Gergely.

Ünnepekkor szigorítás vagy enyhítés?

– Néhány héten belül – december 10-ig, közepéig – tudunk egyértelmű és világos szabályozást kialakítani a karácsonyi szabályozással kapcsolatban – mondta Gulyás Gergely arra az újságírói kérdésre, hogy mire lehet számítani az ünnepek közeledtével.

3 és 5 ezer között van a fertőzések száma

Mérséklődik a fertőzés, de tudták azt, hogy változni fog ez a szám, mert megkezdődött a tömeges tesztelés.

Ennek köszönhető, hogy magasabbak az adatok

– hangsúlyozta Gulyás Gergely, aki elmondta, hogy ezt a magasabb fertőzés számot jövő héten értékelik majd és leszűrik azt a következtetést is, hogy felgyorsult-e a terjedés vagy a sokkal több tesztnek köszönhető a több fertőzött.

Iskolabezárás nem szükséges!

Az iskolák 4/5-e zavartalanul működik és 3-4 százalék az, amit be kellett zárni. Ezek az adatok azt támasztják alá, hogy helyes az a döntés, hogy az iskolák 14 éves korig működjenek – mondta Gulyás Gergely.

Az idősek bármikor mehetnek

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az idősek bármikor mehetnek, de a védett idősáv segítséget nyújt azoknak, akik okkal félnek a fertőzéstől. Van lehetőségük olyan idősávban vásárolni, amikor senki más nem mehet.

Magyar egészségügy képes ellátni a megnövekedett feladatokat

Mindenki számára biztosítják a kórházi ellátást, van szabad ágy. Senkinek nem kell attól tartani, hogyha elkapja a vírust és súlyos tünetei mutatkoznak, akkor az egészségügy ne tudná ellátni – tette hozzá Gulyás Gergely.

Köszönet orvosoknak, ápolóknak!

Gulyás Gergely mindenkit arra kért, hogy tartsák be a szabályokat, amivel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a fertőzés tovább terjeden. A miniszter köszönetet mondott mindazoknak, akik erejüket megfeszítve teljesítenek, de azoknak is, akik a mindennapokban helyt állnak. Így a pedagógusoknak, rendőröknek és katonáknak, valamint a közigazgatásban dolgozóknak.

Néhány hét múlva látszik a fény az alagút végén

Oltóanyag jelenti a megoldást. Magyarország mindenhonnan, minden irányból megpróbál oltóanyagot szerezni.

Uniós pénzek folyósítása

“Elfogadhatatlan, hogy politikai kritériumoktól bárki nekünk járó, uniós pénzek folyósítását függővé tegye. Ma Magyarország az Európai Unióból érkező források szempontjából mintegy nettó 4 milliárd eurót kap évente és 6 milliárd hasznot visznek ki az európai uniós cégek” – mondta Gulyás Gergely.

Adómérséklésben gondolkodnak

Egyelőre nincs döntés ez ügyben – mondta Gulyás.

A teljes tájékoztató itt nézhető meg!

Hirdetés
Előző sztori

Kétezer forintot költünk szaloncukorra egy évben

Következő sztori

Óriási sikere lett a ködben 130-cal autózó Hoppál Péternek!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1