Hamarosan itt a Múzeumok Éjszakája!

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 26-án rendezik a Múzeumok Éjszakáját, amelyen országszerte több mint 300 intézményben, 1600 programmal várják a közönséget. Természetesen Pécsen is lesz miből válogatni!

Az elmúlt csaknem másfél év a pandémia jegyében telt, a Múzeumok éjszakája ezért az újranyitás jegyében zajlik majd. Pécsett a Janus Pannonius Múzeum egységeiben, a Baranya Megyei Levéltárban, a MárkusZínházban, a Klimo Könyvtárban is szerveznek programokat ebből az alkalomból.

A Janus Pannonius Múzeum által szervezett eseményeket ITT gyűjtötték egy csokorba!

Baranya más településein is kapcsolódnak a Múzeumok Éjszakájához, így a Komlói Múzeum és a Szászvári Kastély is készül a rendezvényre, amelyről további részleteket a Múzeumok Éjszakája weboldalán lehet megtudni.

A Múzeumok Éjszakája közösségi oldalán arra is felhívták a figyelmet, hogy az aktuális járványügyi szabályozás vonatkozik a Múzeumok Éjszakája programjainak látogatására is! A hatályos rendeletről érdemes tájékozódni a hivatalos oldalakon.

A Múzéj kül,- és beltéri helyszínei is csak védettségi igazolvánnyal,vagy EESZT védettséget igazoló mobilapplikációval látogathatók. Figyelem: az egyes intézmények saját hatáskörben maszkviselést is előírhatnak, ezért maszkot mindenki vigyen magával a Múzeumok Éjszakájára!

Kiemelt képünk forrása: jpm.hu.

Előző sztori

Bárki megismerkedhet a 3D nyomtatás alapjaival!

Következő sztori

Különleges harangot kap a pécsi múzeum

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1