Címlap Baranya Hoppál Péter ...

Hoppál Péter és Szakács László is begyűjtötte az aláírásokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyot „futottak” a Baranya megye 2. választókerületében is a politikusok. A Fidesz-KDNP jelöltje, Hoppál Péter 5 órányi gyűjtés után 1700 aláírással büszkélkedhetett, amit már be is vitt a pécsi városházára. Szakács László sem maradt le, ő is letudta a szükséges ajánlások begyűjtését. Bejelentették azt is: nem állnak le. Aki ma lemaradt, még írhat alá két hétig.

– Köszönöm minden aktivistának, segítőnek és aláírónak ezt a mai napot! Fantasztikus csapatmunka és eredmény – írta Hoppál, aki nem áll le és folytatja a támogatói aláírások gyűjtését, vasárnap például a pécsi vásártéren.

Szakács László is beadta

„Összegyűlt” – írta.

– Jól látszik, hogy az ország már nagyon várja, hogy véget vessen a fideszes milliárdos elit 12 éves ámokfutásának, ezért özönlöttek ma az emberek a változásért – közölte.

Baranya Megye 02. számú OEVK-ban 8 fő jelöltként indulni szándékozó választópolgár adta le ajánlóív iránti igényét; minden ív felvételre került – közölte a Pécs Aktuál kérdésére a Választási Iroda.

Közölték továbbá azt is, hogy az ajánlóívek átadás-átvétele szervezetten, rendezetten zajlott, rendkívüli esemény nem történt.

A Választási Iroda a korábbi napokban leadott ív igénylések tekintetében már előre kinyomtatott ajánlóívekkel várta a jelöltként indulni szándékozó választópolgárokat, illetve meghatalmazottiakat. Az ívek átadása – a reggel 8 órai nyitást követően – érkezési sorrendben történt két átadás-átvételi ponton párhuzamosan.

Az első íveket gyakorlatilag egyszerre vette át a Baranya megye 01. számú OEVK FIDESZ-KDNP jelölő szervezetek, valamint a Baranya megye 01. számú DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PM jelölő szervezetek közös jelöltjének meghatalmazottjai. A jogszabályi határidőre tekintettel új ajánlóív igények folyamatosan érkezhetnek.

Elsőként a Fidesz jelöltjei gyűjtötték össze a 106 egyéni választókerületben az induláshoz szükséges ajánlásokat

– jelentette be Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton, az MTI-hez eljuttatott videónyilakozatában.