Itt az ítélkezési szünet!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az Országos Bírósági Hivatal honlapján lévő tájékoztató szerint augusztus 20-ig tart a július 15-én kezdődött ítélkezési szünet a bíróságokon az egész országban, így Baranya megyében is.

A szünet kezdő napja 2021. július 15., a Bíróságok Napja, mely a bírák számára munkaszüneti nap, e napon minden bíróságon szünetel az ügyfélfogadás. Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok fő szabály szerint nem tartanak tárgyalásokat.

Polgári perekben – bizonyos kivételektől eltekintve – a megállapított határidőkbe az ítélkezési szünet nem számít bele. A határidők számításának általános szabályai irányadóak azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás, az előzetes bizonyítás esetén, illetve egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban. Büntető ügyekben a határidők számítását az ítélkezési szünet nem érinti.

A bíróság az ítélkezési szünet ideje alatt is eljár az előállításos ügyekben, valamint kényszerintézkedések alkalmazása esetén. A bíróságok kezelőirodái az ítélkezési szünetben is nyitva tartanak, ott az ügyfelek benyújthatják beadványaikat, betekinthetnek az iratokba.

Az egyes bíróságok ügyfélfogadási rendjéről az adott bíróság honlapja ad tájékoztatást.

Kiemelt képünk forrása: birosag.hu.

Előző sztori

Sokan eltűntek, házak dőltek össze az eső miatt Németországban

Következő sztori

Így fest most a pécsi panorámasétány, amit pénteken átadnának a pécsieknek!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1