Címlap Baranya Itt az októbe...

Itt az október vége, lesz bőven mivel eltölteni a hosszú hétvégét

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Halottak napja, Halloween és még egy sor remek program vár ránk a október utolsó hétvégéjén. Mutatjuk, hogy mikre érdemes odafigyelni!

Metronóm Jazz Klub: Juhász Gábor trió

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Időpont: október 28., 20.00

Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas jazzgitáros és zeneszerző. 1990 óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazzgitár szakán, valamint a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazztanszékén. Ezen a héten Pécsett fog fellépni, az E78 koncerttermében.

További információ az IrányPécs weboldalán.

Ö.K.Ö.R. – Színház

Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház

Időpont: október 28., 19.00 (a darabot több időpontban is játsszák!)

A Pécsi Nemzeti Színház és az Escargo Hajója koprodukciója

Az előadás két témán keresztül a 7-8. osztályos kötelező olvasmányokból válogatva (Móricz Zsigmond: Pillangó és Légy jó mindhalálig; Szabó Magda: Abigél; William Shakespeare: Szentivánéji álom, Rómeó és Júlia) részleteket ad vissza szöveghűen, mindeközben feldolgozza a felnőtté válás (1. rész) és a szerelem (2. rész) problémáit.

Hét színész a színpadon, 5 történet a szemünk előtt, egyikből folyva a másikba esünk és sodródunk a fiatal élet és a felnövés határkérdéseibe. Mindig felnőttek akarunk lenni miközben ugyanígy kajtatjuk a szerelmet, és ebben az időben egyáltalán nincs szükségünk és időnk sem a kötelező olvasmányokra. Mi van akkor, ha pont ezek az élmények, ezek a drámák adhatnak nekünk segítséget? Csak egyszerűen olyan messze kerültek már tőlünk, hogy észre sem vesszük, hogy társaink lehetnek a felnövésben.

További információ az IrányPécs weboldalán.

„Borkultúra női szemmel” – Nők a magyarországi borvidékeken

Helyszín: Siklósi vár

Időpont: október 29-30., 10.00

Az ország 6 borrégiójának képviselői érkeznek a siklósi várba. Szombaton reggel 9-kor női borrendek vonulnak be a siklósi várba, akik szakmai előadásokat tartanak majd nem csak borászoknak. Természetesen borvásártól kezdve a gasztronómia széles skálája fog megmutatkozni az esemény két napján.

További információ az IrányPécs weboldalán.

IX. PVSK Varga Ferenc Emléktorna

Helyszín: Verseny utca 11. – PVSK Szamosi Nándor Sportcsarnok

Időpont: október 29-30.

A torna célja, hogy megemlékezzenek Varga Ferencről „Feri bácsiról”, aki a pécsi kosárlabda egyik legnagyobb egyénisége volt. Továbbá szeretnék segíteni a részt vevő csapatok bajnoki felkészülését és a sportág népszerűsítését!

Az alábbi versenyek lesznek a két nap folyamán:

2021. október 29. péntek:
– 12.00 Pécsi VSK NKA–Bajai NKK – U12
– 14.00 Pécsi VSK NKA–Szolnoki Sportcentrum – U18
– 16.00 Bajai NKK–Széchenyi KA – U12
– 17.40 M E G N Y I T Ó
– 18.00 Kanizsa DKK–Pécsi VSK NKA U18

2021. október 30. szombat:
– 9.00 Szolnoki Sportcentrum–Kanizsa DKK – U18
– 11.00 Széchenyi KA–Pécsi VSK NKA – U12

További információ az IrányPécs weboldalán.

Pannon Filharmonikusok: Emlékezzünk együtt!

Helyszín: Kodály Központ

Időpont: október 29., 19.00

A Pannon Filharmonikusok Musica Sacra-bérletének koncertjeit a koronavírus áldozatainak emlékére ajánlják fel. A halottak napjához kapcsolódó koncert előtt közös mécsesgyújtással emlékeznek az elhunytakra, valamint a gyászról és zenéről szóló beszélgetéssel segítik a feldolgozást Vass András karmester és Graf Orsolya részvételével. Részvétel a koncertet megelőző beszélgetésen, regisztrációhoz kötött, amit a Kodály Központ jegypénztárában lehet jelezni. Az idei halottak napi hangversenyen egyetlen rekviem, sőt egyetlen egyházi mű sem hangzik el. Ez a műsor a gyász, a búcsúzás és a megdicsőülés élményének egyetemes voltát tárja elénk.

További információ az IrányPécs weboldalán.

Bringás felvonulás

Helyszín: Mikola utca – Béke Park

Időpont: október 30., 10.00

Bringás felvonulás és program a Béke parkban! Avasd fel most te is az újonnan elkészült kerékpárú-tszakaszt, a felvonulást követően programokkal várnak a Béke parkban!

10:00 Bringás felvonulás az újonnan kialakított kerékpárúton

START: PTE-ÁOK
VÉGÁLLOMÁS: Béke park

Doboz mozgásközpont edzések 11:00 és 13:00 órakor

A kerékpárút tesztelésével egyidejűleg ismerkedhettek meg a pécsi központú Lotus Cycling Team kulisszatitkaival. Gyertek be a buszba, üljetek be a kísérőautóikba, nézzétek meg milyen technológiával készülnek a világversenyekre, próbáljátok ki az okosgörgőket, teszteljetek egyet Ti is, versenyezzetek görgőn válogatott sportolókkal!

További információ az IrányPécs weboldalán.

ByeAlex és a Slepp – Pécsi Est

Helyszín: Pécsi Est Café

Időpont: október 30., 20.00

Sokak kedvenc zenésze ismét Pécsre látogat el – ezúttal az Est Caféba! Kapunyitás este 8 órakor, koncertkezdés pedig 9-kor! Védettségi igazolvány szükséges a belépéshez.

További információ az IrányPécs weboldalán.

Halloween Medenceparty a Harka Vízivilágban

Helyszín: Harkány – Kossuth Lajos u. 7. – Harkányi Fürdő

Időpont: október 30., 20.00

A jó hangulatról Dj Heszi gondoskodik. A program aznapi Harka-belépővel ingyenesen látogatható, amennyiben a fürdőt aznap nem hagyják el! Belépés a Bajcsy-Zsilinszky utcai főbejáratnál. Pénztárzárás/Kapuzárás: 23:30-kor

A gyógyfürdő 10-18 óráig tart nyitva. A program a gyógyfürdő nyitva tartását nem befolyásolja.

További információ az IrányPécs weboldalán.

A további programokkal kapcsolatban itt érdeklődhetsz!

A fotók az események facebook oldalairól származnak*