Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy korábban megírtuk, idén nem marad el Pécsett az adventi vásár. Na, de mi a helyzet a megye többi városával? Megnéztük, hogyan alakul sokak kedvenc év végi eseménye Baranyában!

Mohács

Mohácson az adventi vásár a Deák téren, a mozi és az emlékmű közötti területen várja a négy adventi hétvégén az arra kíváncsiakat. A programok november 27-én startolnak.

Az ünnepi fénybe öltöztetett Deák téren, a Mohácsi Kossuth Filmszínház & Teátrummal szemben felállított nagyszínpadon egésznapos műsorfolyammal gondoskodnak a látogatók szórakoztatásáról. A régiószerte elismert, illetve országos szinten híres előadók műsorait láthatjuk majd, legyen szó gyermek-, ifjúsági-, családi- vagy felnőttprogramokról. Pár nevet és produkciót megosztott velünk a Tourinform Mohács turisztikai irodája:

 • Manuel,
 • Vastag Tamás,
 • Békefi Viktória az 1. Sztárban sztár leszek győztese,
 • Alma Együttes – Mikulásváró koncert, Asterix Együttes Mikulás Party DJ Szicsával, DJ Pudár,
 • Mentsük meg a Mikulást – színházi előadás,
 • Götz Attila és Stubendek Katalin műsora – a Pécsi Nemzeti Színház művészei,
 • Kéméndi Tamás – harmonikaművész és Gráf Vivien műsora,
  tűzzsonglőrök, hangszeres, ének, különböző fúvós és kórus-, és táncprodukciók.

Mindezek mellett a vásár ideje alatt kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket.

Időpontok:

 • november 27-28.
 • december 4-5.
 • december 11-12.
 • december 18-19.

Harkányban fedett koripálya is lesz

A karácsonyi vásár mellett fedett korcsolyapálya, karácsonyi mozi, forralt bor és különféle koncertek várják az advent szerelmeseit Harkányban. A Zsigmond sétányon megrendezett esemény november 30-án indul és egészen január 2-ig tart.

Fellép majd a Harkány Big Band, a PTE Brass Band, a VoiSingers, a Vivat Bacchus és még sokan mások!

Komló

Az egykori bányavárost is átjárja majd az adventi hangulat. A kézművesvásár és jégpálya vár majd ránk az adventi hétvégéken – na meg persze ingyenes koncertek!

Koncertek:

november 27., szombat
18.30 – Tamás Éva játéktára

november 28., vasárnap
18.00 – Swing Ladies

december 4., szombat
18.30 – Gagarin Általános Iskola
19.00 – Munkáskórus

december 5., vasárnap
18.00 – Amerikai Karácsony /Végváry Sándor gospelműsora/

december 11., szombat
18.00 – Felsőszilvási Általános Iskola
18.15 – Kodály Általános Iskola
18.30 – HangaBanda

december 12., vasárnap
18.00 – Percussion Project

december 18., szombat
18.00 – Civil karácsony

december 19., vasárnap
18.00 – Swing Karácsony /Daniel Speer Brass Band/

Siklós

Külső megjelenésében több helyszínen fog adventi hangulatba öltözni a város. A Mária utcában, a körforgalomnál, a Szolgáltatóház és a Máriagyűdi Közösségi Ház előtt karácsonyi dekoráció pompáját ölti magára a hely. A város karácsonyfája november utolsó hetében érkezik Siklósra.

Az ünnep közös gyertyagyújtással veszi kezdetét advent első vasárnapján a Mária utcában 16 órakor. Az adventi koszorú gyertyáit Riegl Gábor polgármester és a három nagy egyházi felekezet képviselője (katolikus, református és evangélikus) gyújtja meg. Az adventi vásár is ezen a helyszínen kap helyet, minden szombaton és vasárnap 16 és 20 óra között.

Kivétel ez alól december 12., amikor az adventi sokadalom a siklósi vár falai közé költözik fel egy hétvége erejéig. Ekkor sztárfellépők, vásár és ünnepség lesz a történelmi falak között.

A pécsiről pedig itt írtunk: