Címlap Arc Strucc-taktik...

Strucc-taktika: Nemes Balázs úgy csinál, mintha nem lenne csalási ügye!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Választási csalással vádolta meg egy, a Momentumból kikerült írás Nemes Balázst, a részletes beszámoló azt állítja: elcsalta a tisztújítást, így lehetett városi elnök Nemesből. Az ügyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Nemcsak ez a botrány van a Momentum pécsi elnöke körül, hanem egy másik is; ami ráadásul már régóta érlelődik és húzódik a háttérben, mert állandó beszédtéma a pártban. Nevezetesen:

Nemes Balázs nem védi meg, de még csak szavak szintjén sem áll ki a párt saját, megválasztott önkormányzati képviselői mellett.

Mint arról beszámoltunk, a Momentum egyéni önkormányzati képviselőit nemcsak a bizottsági elnöki pozíciókból szedte le a városvezetés, hanem még a városi cégekben ellenőrző tisztséget ellátó felügyelőbizottsági tagjaikat is lecserélték indoklás nélkül, például DK-s képviselő családtagjára – érzésük szerint bosszúból. Mindezt pedig alapos lejárató akciók és karaktergyilkossági akciók kísérik a városháza, illetve az MSZP-barát pártlap részéről. Nemes Balázs viszont hallgat, egyszer sem emelte fel a szavát ezen lépések ellen nyilvánosan.

Bár számos kérdést tettünk fel Nemes Balázsnak az elmúlt egy hétben,

a városi elnök úgy tesz, mintha nem lenne ügy, nem lenne botrány. A kérdésekre nem válaszol, a homokba dugott struccfej taktikáját választotta inkább.

Hogy ez mennyire célravezető, az erősen kérdéses.

Lapunk úgy tudja a pécsi Momentum soraiból, hogy komoly elhatározás van arra: leléptessék Nemes Balázst és szűk körét, mert kritikusai szerint csak akadályozza a párt pécsi politikusait, háttérbe szorítja őket – ezt elnökként megteheti egyébként -; ezzel viszont nem nekik árt igazából, hanem a saját pártjának. Illetve a helyi demokráciának, amelyről a Fideszt legyőző pártok politikusai közül egyre többen állítják: nincs is jelen a pécsi városvezetésben, a módszerek ugyanis inkább a legsötétebb időkre emlékeztetnek – fogalmazták meg nyilvánosan is.