Címlap Politika „Kivégz...

„Kivégzi” a pécsi momentumosokat a városvezetés?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előválasztás idejére felfüggesztette a városvezetés kritizálását a Momentum pécsi frakciója, de hétfő délelőtt már ott folytatták, ahol a kampány előtt abbahagyták. Azután, hogy Péterffy Attiláta kicselezte őket (is).

Most azt kifogásolják a párt képviselői, hogy miért titkolózik a városvezetés, pontosabban Péterffy Attila polgármester.

Még javában zajlott az ellenzékieket lázban tartó előválasztás, a pécsi városházán szorgos kezek már a holnapi közgyűlést készítették elő. A csütörtökön 5 óra tájban kiküldött meghívó szerint olyan fontos kérdésekben lesz szükség a képviselők szavazatára, mint például:

  • a szervezeti és működési szabályzat módosítása
  • bizottságokban történő személyi változások
  • bizottsági ügyrendek jóváhagyása
  • az önkormányzati cégek felügyelőbizottsági tagjainak megválasztása

Sajnos van egy kis gond ezekkel: a fenti előterjesztések mind „pótlólagosak”.

„A pótlólagos előterjesztés azt jelenti, hogy a szöveget csak a testületi ülésen teszik le az asztalra, előzetesen nem lehet elolvasni őket. Vagyis: a készítője az utolsó pillanatig titkolni szeretné a tartalmát, nehogy idő előtt kiderüljön tulajdonképpeni szándéka”

közölte Topán László, a Momentum önkormányzati képviselője, aki meg is mutatta a hivatalos meghívót.

Az előterjesztő ezeknél a „gyanús” napirendeknél maga a polgármester, Péterffy Attila

A politikus hozzátette: „Izgalmas közgyűlés elé nézünk tehát, bizonyára lesz sok „meglepetés”, amit szavazás előtt tolnak majd az orrunk alá, hogy döntsünk „felelősséggel” róla.

„Aligha ez az új politikai kultúra, amelynek megvalósítására a választóktól felhatalmazást kaptunk”

– közölte a Momentum pécsi frakciójának képviselője.

UPDATE: Leszedi a városvezetés a Momentumosokat?

Elkezdődött a Jogi és Ügyrendi Bizottság ülése – közölte Topán László pár perce. „Két napirendi pont van. Az egyik sajnos pótlólagos, vagyis számomra mindezidáig titkos volt. Most kiderült: át akarják variálni a bizottságok összetételét. A részleteket állítólag nem tudják. Kérdéseket tettem fel ezzel kapcsolatban. A bizottság elnöke, dr. Kunszt Márta 10 perc szünetet rendelt el. Bizonyára megfontolják a választ” – magyarázta a képviselő, majd jött a meglepetés.

„No, az lesz, hogy átalakítják a bizottságokat – átnevezik őket, hatásköröket módosítanak – de a várható személyi változásokról csak holnap fogunk értesülni.

Én vagyok – ma még – az egyik érintett bizottság elnöke, de sajnos nem kaphatok információkat arról, hogy mire számíthatunk. Azt a választ kaptam, hogy ezek egyenes politikai kövtkezményei annak, hogy nem írtunk alá egy számunkra vállalhatatlan koalíciós szerződést”

-közölte Topán. Minden bizonnyal arra a bizonyos 12 pontos követelésükre utalhat, illetve arra, hogy a Momentum nem volt hajlandó csatlakozni a baloldali frakciószövetséghez, amelyben egy kisebbség képes eldönteni mindent – a töbség helyett!