Címlap Balhé Durván belesz...

Durván beleszállt a baloldali a DK-s képviselőbe, a Momentum az LMP-st küldte el a fenébe, a Fidesz kért egy kávét!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Totálisan elszabadult hajóágyúként csapkod és dübörög a pécsi városvezetés, rombolva mindent és mindenkit maga körül, nem kímélve a fegyvertársakat se” – így összegezte a durván viharosra sikerült keddi közgyűlést érdeklődésünkre az egyik képviselő.

Aki arra készült, hogy egy jól körülhatárolható MSZP-s üzleti kört juttat majd a városvezetés helyzetbe, esetleg tízmilliárdokhoz, és hogy ebből lesz a legnagyobb vita, annak csalódás volt az ülés.

Noha ez utóbbi tervre is simán rábólintottak a baloldali képviselők; a leghevesebb, személyeskedésbe torkollott vita az önkormányzati cégek felügyelőbizottsági tagjainak (FEB) lecserélése és az új tagok kinevezése kapcsán volt.

Elképesztő vehemenciával estek ugyanis egymásnak a 2019-ben győztes baloldali pártok politikusai, de annyira, hogy ezt inkább videóban is megmutatjuk,

mert leírni sokkal körülményesebb és hosszabb lenne.

Családban marad

Az egymás pocskondiázásáig fajuló vita azért robbant ki a baloldal padsoraiban, mert a városvezetés úgy döntött, nemcsak a bizottságokból szedi le a Momentumot, hanem a párt FEB-tagjait is indoklás nélkül lecseréli az önkormányzati cégekben a baloldali frakciók kérésére. Azért – derült ki -, hogy saját, megbízható kádereiket ültethessék oda fizetésért.

Az egyik legmegbízhatóbb kádernek pedig az egyik DK-s képviselőnő – Siposné Biklai Éva – férje tűnik, Sipos Csaba ugyanis rögtön két cégben is kapott FEB-tagságot.

Ő egyébként lelkes szekértolója a baloldali frakciónak az online térben, már-már a legvadabb trollokat megszégyenítő lelkesedéssel szokta kommentálni az eseményeket, mintha fizetnének érte.

Péterffy bohócozott egyet

Péterffy Attila óvatosan lebohócozta Bognár Szilviát (Mindenki Pécsért-DK), aki arról érdeklődött, mennyi családtagot ültet még pozícióba a városvezetés, megjegyezve, hogy a választóknak nem ezt ígérték 2019-ben. Miután azonban több képviselő is feszegetni kezdte, hogy ugyan milyen kapcsolat van Siposné és Sipos Csaba között, végül csak megszólalt a DK-s képviselőnő is, aki bejelentette: családi érintettség miatt nem fog szavazni.

Női bunyó

A vita végül legmélyebb pontját Ágoston Andrea megszólalásával érte el. A baloldali képviselő nyíltan és durván ekézte Bognár Szilviát, akiről azt mondta: alpolgármesterként értékelhetetlen munkát végzett, most meg képviselőként is értékelhetetlen; majd azt üzenete a momentumos képviselőknek a FEB-ekből való kiszorításuk miatt, hogy „vegyék tudomásul: így jártak!”

Önérzet

Az újabban hangosan városvezetést védő Kóbor József (LMP) is kapott egy alapos beszólást a Momentum frakcióvezetőjétől, miután a pártja szerepét némileg túldimenzionálta – a Momentum szerint. Nyőgéri Lajos pedig azt bizonygatta a jegyző segítségével, hogy

a rágalmazás miatti korábbi elítélése igen enyhének számít. Az nem került szóba, hogy a NAV-eltiltások azok ehhez képest hol helyezkednek el;

de ez utóbbin is elegánsan átlendült egyébként a városvezetés az ülésen. Erről itt írtunk bővebben:

A heves vita csaknem egy órán keresztül tartott ebben a hangnemben, ebből készítettünk egy rövid – alig 7 perces – összefoglalót a legdurvább pillanatokból. Érdemes megnézni, mert ez a stílus ugyan már nem új Pécsett; igaz ennyire mélyre korábban azért még nem értek le a képviselők, mint ezúttal: