Címlap Balhé Íme az új péc...

Íme az új pécsi városvezetési stílus: sz.rkeverőzés, suttyó sértegetés, fake news!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton jelentette be Péterffy Attila, hogy immár hivatalossá vált az, amiről a Pécs Aktuál írt elsőként két hete: új frakciót alakít az a 14 képviselő, akik az MSZP vágyai szerint szavaznak bármikor, függetlenül attól, mit akar a saját szervezetük – és választóik. Ez volt az egyik legfontosabb ok egyébként, ami miatt ki akarja zárni Péterffy Attilát az őt polgármesternek jelölő és “civil jelöltként” felépítő Mindenki Pécsért Egyesület, és amely miatt megvonni akarták a szervezet nevét “az áruló” képviselőktől. Péterffy közölte azt is: a 14 képviselő, „és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony-frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak” majd dolgozni.

Aki kicsit is követi Pécs politikai történéseit, annak ismerős lehet a Pécs Jövője név. Ez ugyanis az MSZP legnagyobb „civilnek” látszó oldala a Facebookon, és tartozik hozzá egy csoport is. Vagyis a bejelentés szerint mostantól hivatalosnak is tekinthető az oldal, arról nem is beszzélve, hogy egyébként a „Pécs Jövője” Egyesületet pont tavaly ilyenkor jegyezte be a bíróság, és az egyesület bejegyzési címe egy közismert MSZP-s háttérember lakása.

A Pécs Jövője meglehetősen egybites oldal, de nemcsak ez a baj vele, hanem az, hogy „szarkeverőznek”, primitív módon sértegetnek politikai szereplőket, képviselőket, országgyűlési képviselőt, és egyébként rendre terjesztik a fake newst is. Mutatunk néhány példát ezekre.

Szarkeverőzik Mellár Tamást

Az igazság viszont az, hogy Mellár nem egyedül döntött arról, hogy kizárnák a polgármestert a soraik közül; ráadásul meg is indokolta a Pécs Aktuálnak, hogy miért lépnék meg ezt. Annak pedig köze sincs semmiféle „szarkeveréshez”, sokkal inkább ahhoz, hogy antidemokratikusnak tartják Péterffy és szűk érdekköre városvezetését. (Ez pedig hónapok óta lappang a háttérben – írtunk is erről számos alkalommal.)

Nyíltan is betámadták azzal, hogy nem dolgozik a pécsiekért

Érdekes módon ez pont a jobboldal egyik legerősebb vádpontja Mellárral szemben, de most már úgy néz ki, a Pécs Jövője a Fidesz kottája szerint játszik.

Suttyó egybites sértegetés – kamuhírrel

Igen komoly energiát fektetett bele az MSZP abba, hogy elterjessze a városban: Kővári János és a Fidesz körömszakadtáig védte a kirúgott Bognár Szilviát. Ez nem volt igaz, és ezt bárki ellenőrizheti is, aki hajlandó rászánni az időt ERRE:

Csúsztatás, elhallgatás

Ezt írták ki a hírről szóló „cikk” mellé, ami inkább tűnik a „nyilvánosságbiztosítás” egyik kötelező kommunikációs elemének, mint cikknek. A valóság persze a fenti kiírásnál árnyaltabb. Péterfy Attila ugyanis az “új munkahelyek, élénkülő gazdaság” témakörében maga is elárulta a Pécs TV sajátosan sikerült híradójában, hogy ezt még az előző városvezetés indította el, ők csak megörökölték, de elégedett így is a projekttel.