Címlap Hírek Se ellenzéki ...

Se ellenzéki nyilatkozó, se az utóbbi évek legnagyobb városházi botránya nem fért be a Pécs TV híradójába!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécs Aktuál egyik olvasója hívta fel a figyelmünket arra, hogy „lelkes propagandatévéhez méltóan” egyetlen ellenzéki politikus vagy szereplő sem fért be a városi, önkormányzati televízió Híradójába.

Ellenőriztük és valóban így van, de ez a legkevesebb, ugyanis

az elmúlt másfél év legnagyobb városházi botránya sem fért be 89 másodpercnél hosszabban,

ráadásul ennek nagyobbik felében is csak Péterffy Attila érdemi választ és reakciót nem tartalmazó közleményét olvasták fel.

A Pécs TV Híradója tehát nem tartotta fontosnak, hogy alaposan, megszólalókkal együtt adjon hírt a nézőinek arról, miért vonná meg a bizalmat és akarja kitenni soraiból az a szervezet a pécsi polgármestert, amely jelölte a pozícióra; mit szólnak ehhez a frakciók és a pécsi képviselők – különösen azok, akiket most totálisan kiszorítottak a döntéshozatalból, pedig megnyerték a választást és elküldték a Fideszt. Például a momentumosok. (A Pécs Aktuál rákérdezett erre, hamarosan részletesen, külön cikkben mutatjuk majd be a pártok és képviselők különféle reakcióit – a szerk.)

A több mint félórás híradóban szerepelt még Péterfy Attila az „új munkahelyek, élénkülő gazdaság” témakörében, ahol a polgármester elmondta: ezt még az előző városvezetés indította el, ők csak megörökölték, de elégedett így is a projekttel, amit nevezhetünk jó hírnek, de beszéljen inkább ő:

A Híradóban természetesen Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági alpolgármestere is szót kapott – egy Rátgéber Akadémiát érintő hír mentén, de ezúttal sportos témában. Elmondhatta, nagyon fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést és azt, hogy el kell ismerni a jövő nagy reménységeit.

A teljes, közpénzből készülő önkormányzati Híradót itt lehet visszanézni: