Címlap Politika Berobbantottá...

Berobbantották a szombat délutánba a Nagy Hírt Péterffyék!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Immár hivatalossá vált az, amiről a Pécs Aktuál írt elsőként két hete: új frakciót alakít az a 14 képviselő, akik az MSZP vágyai szerint szavaznak bármikor, függetlenül attól, mit akar a saját szervezetük – és választóik. Ez volt az egyik legfontosabb ok, ami miatt ki akarta zárni Péterffy Attilát az őt polgármesternek jelölő és „civil jelöltként” felépítő Mindenki Pécsért Egyesület, és amely miatt megvonni akarták a szervezet nevét „az áruló” képviselőktől.

Ha valaki lemaradt volna az utóbbi másfél év legfontosabb pécsi politikai botrányáról és híréről, annak ezt a cikkünket ajánljuk, hogy képbe kerüjön:

Érthetetlen okból ezt a kánikulai szombat délutánt választotta Péterffy Attila arra, hogy bejelentse:

A város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony-frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a pécsiekért!

Éppen ez a „lendület”, „elszántság” és „kitartás” volt az, amelyet antidemokratikusnak tart a Mellár Tamás vezette Mindenki Pécsért Egyesület. Úgy gondolják ugyanis, hogy

„az Egyesület jelöltjeként megválasztott polgármester egy olyan megállapodást kötött, amely lehetővé teszi, hogy a 26 fős közgyűlés mindössze 12 fő támogatásával bármilyen kérdést eldöntsön. A létrejövő frakciószövetség ugyanis szigorú frakciófegyelemben működik, és a 18 fős frakciószövetség 12 tagjának támogatása esetén fegyelmi szankciókkal bünteti a frakciószövetség azon tagjait, akik a közgyűlésben az így elfogadott állásponttól eltérően szavaznak.

Ennek egyértelmű következménye, hogy akár a jelenlegi városvezetést támogató teljes pártfrakciók véleménye is figyelmen kívül hagyható a közgyűlési döntésekben” – közölte a Midenki Pécsért.

Tehát ez a most hivatalosan is megalakult 14 fős paktum az, amely szétszakította Pécsett a kormányellenes szövetséget, és oda vezetett, hogy kirúgták az egyik alpolgármestert; a DK-sok és a jobbikosok úgy szavaznak, ahogy az az MSZP-nek jó, és az MSZP-s célokat támogatja Ágoston Andrea és P. Horváth Tamás is.

Túlleni rajta mielőbb

Hogy miért éppen a szombat délutánt választotta Péterffy arra, hogy bejelentse hivatalosan is ezt a legújabb baloldali érdekszövetséget, csak találgatni lehet. Elképzelhető azonban, hogy azért jöttek ki éppen ma ezzel a fontos hírrel, mert szeretnének mielőbb túlleni a belháborús helyzeten és híreken. Ez ugyanis komolyan rombolja a „szakértői városvezetés” imázsát, illetve azt a képet, hogy a kormányellenes pártok harmonikusan tudnának együtt dolgozni – ahogy erre a jobboldali szimpátiával nemigen vádolható pécsi politológus is rávilágított. Ám nem volt ezzel egyedül, Mellár Tamás pedig még radikálisabb állásponton volt: