Címlap Politika Működésképtel...

Működésképtelenek, és kormányozni sem tudnának a Fidesz-ellenes pártok Mellár szerint!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsőként írta meg a Pécs Aktuál pár napja, miszerint a pécsi városvezetés arra készül, hogy egy nagy frakcióba tömörítse a koalíciós pártokat, ezzel pedig elvesznének a pártok nevei is (az új, közös, nagy frakciónév miatt).

Óriási a feszültség emiatt, de a hangulat eddig sem volt túlságosan baráti a városvezető, koalíciós oldalon.

Úgy tudjuk, hogy a Mindenki Pécsért egyáltalán nem lelkesedik az ötletért, komoly szankciókat helyzetek kilátásba, ha megtörténik az összeolvasztás Pécsett. Emiatt különösen érdekes, hogy Mellár Tamás (aki elnöke is a Mindenki Pécsértnek) éppen az ellenzéki pártok megszűnéséről, új pártstruktúra szükségességéről beszélt az ATV-ben.

Szerinte ugyanis a jelenlegi formában a kormányellenes pártok működésképtelenek és kormányon is azok lennének.

Mellár azt mondta a műsorban, hogy szerinte

“EZ AZ ELAPRÓZOTT PÁRTSTRUKTÚRA, EZ SEMMIKÉPPEN SEM TARHATÓ; SEM ELLENZÉKBEN NEM MŰKÖDŐKÉPES, SEM KORMÁNYON NEM MŰKÖDŐKÉPES. AZÉRT KÉPZELJÜK EL, HOGY MILYEN EGYEZTETÉSEKRE LESZ SZÜKSÉG, HOGYHA KOMOLY TÖRVÉNYEKET AKARNAK MAJD VÉGIGVINNI”

– magyarázta a pécsi politikus.

Bár kitért a kérdés elől, de megerősítette, tud arról, hogy ez a folyamat már tényleg elindult a háttérben. Szerinte csak meg kell nézni, hogy az előválasztáson melyik párt melyiknek a javára lép vissza (vagy „lopja el” a többiektől a legerősebb szereplőit – a szerk.), és akkor már látszik is az orientáció.

Molnár Gyula szerint is egy vagy két nagy pártba olvadna a többi

Eredetileg az MSZP-ben uralkodó káoszról, kiszorítósdiról és konfliktusokról akartak beszélgetni Molnár Gyulával az ATV-ben, de végül ennél egy sokkal érdekesebb téma is akadt. Mint ismert, Molnár Gyula párttagságát is felfüggesztette a baloldali párt, a politikus a DK-frakcióban folytathatja, de “akart a fene DK-s lenni” – magyarázta a műsorban az MSZP egykori elnöke, akit Szakács Lászlóhoz hasonlóan szintén nem kérdeztek meg ,mielőtt döntöttek róla – akár csak egy báburól.

Az MSZP érthetetlen kavarásainál azonban sokkal fontosabb volt az a műsorban, amikor Molnár is új pártstruktúráról beszélt, elárulva annyit, hogy neki erről van víziója – de részleteket nem mondott. Annyit azért világossá tett, hogy akár

MEG IS SZŰNHETNEK MAJD A PÁRTOK, ÉS EGY NAGY EGÉSSZÉ, ESETLEG KETTŐ NAGYOBBÁ OLVADNAK ÖSSZE A MOSTANI HATBÓL

– lamentálgattak ezen a műsor vége felé.

Ki lesz a vezető?

Azt se Molnár, se Mellár nem akarta kimondani igazából, hogy ki vezetné ezt az új formációt, csak annyit, hogy szeretnék, ha ez Karácsony Gergely lenne. Márki-Zay Péter viszont egészen mást kotyogott ki a napokban: