Címlap Politika Nem Orbánt, h...

Nem Orbánt, hanem az ellenzéket akarja maga alá gyűrni Gyurcsány – vélik a kormányellenes megmondóemberek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmas teóriával álltak elő a kormányszimpátiával nem igen vádolható megmondóemberek az ATV Öt című műsorában. Amikor ugyanis szóbakerült a „molnárgyulázás”, illetve Szakács László hirtelen kirúgása a jelöltek közül – és a párttagsága felfüggesztése, hasonlóan Molnár Gyulához – meglehetősen érdekes elméletet vázoltak fel.

Szerintük ugyanis

Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy elsősorban az ellenzéket gyűrje maga alá, nem pedig Orbánt; és tisztában van vele, hogy nem lesz győzelem 2022-ben.

Állítólag Gyurcsány elszólta magát Márki-Zay Péter szerint, akinek azt mondta, az a célja, hogy 2022 után a legnagyobb ellenzéki frakció vezetője legyen. Vagyis nem győzelemre készül, hanem ellenzéki szerepre, de ott az első akar lenni.

Elszólás, avagy hatalmi harc az utódpárti örökségért?

Nem tartják kizártnak azt sem a megmondóemberek, hogy 2022 után a DK és az MSZP „visszaolvad” egymásba, mivel „egymás szavazótáborából harapdálnak ki” – vázolta fel a Jelen című lap munkatársa, amire Czeglédi Zoltán rá is erősített, mert szerinte kérdés, hogy van-e értelme egyáltalán, hogy külön legyen a DK és MSZP. (Pécsett egyébként pontosan ez zajlik minden jel szerint; noha a DK erősebb párt, az MSZP mindent leural a városban, a DK vezetői pedig ebben maximálisan együttműködnek – a szerk.)

A vadász és a préda szövetségéhez hasonlította Puzsér Róbert a DK és az MSZP „együttműködését”, mivel szerinte Gyurcsány felemészti az ellenzéket; és igenis folyik egy hatalmi harc az utódpárti örökségért.

Czeglédi szerint „a vidéki MSZP-nek lehetett látni egy utolsó rúgását” Molnár Gyula és Szakács László felfüggesztése kapcsán, hogy „ne csináljatok már bármit, ne csináljatok már egy kirakodóvásárt a pártból” azzal, hogy hagyják Gyurcsányt megenni az MSZP-t. (Érdekes, hogy Pécsett ennek pont az ellenkezője látszik, míg ugyanis az országban a DK eszi meg az MSZP-t a jelek szerint, addig Pécsett ez fordítva van: itt egy szűk MSZP-s kör gyűrte maga alá a Demokratikus Koalíciót, és a Mindenki Pécsért néhány képviselőjét – a szerk.)

A műsor fenti részét és okfejtését itt lehet megtekinteni:

A teljes adás itt látható: