Címlap Balhé Kirúgja Péter...

Kirúgja Péterffy Attilát a Mindenki Pécsért, amely polgármesternek jelölte!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Régóta húzódó problémára tenne pontot a Mindenki Pécsért Egyesület többsége, elhatárolódnak ugyanis a kezelhetetlenné vált és az ígéreteit nem betartó Péterffy Attilától úgy, hogy kizárnák soraikból. Mindemellett döntöttek csütörtökön délután arról is, hogy megvonják a nevet azoktól az önkormányzati képviselőiktől, akik aláírták az egységes, nagy frakcióról szóló megállapodást, amelyről a Pécs Aktuál írt elsőként a napokban.

Mellár Tamás, a Mindenki Pécsért Egyesület elnöke a Pécs Aktuálnak azt mondta, Péterffy Attila a Mindenki Pécsért színeiben indult a polgármester-választáson, nem pedig az MSZP, vagy más párt színeiben. Alá is írattak vele egy ötpontos „kötelezvényt”, hogy milyen szellemben vezeti majd a várost. Ezt azonban a pécsi polgármester nem tartotta be – magyarázta Mellár.

Hasonlóan nem tartotta be a koalíciós képviselők 12 pontos kérését sem a pécsi polgármester, amely azt mutatja, hogy nem abban a szellemben és nem azon ígéretek mentén vezeti a várost, ahogy azt előzetesen megígérte és vállalta.

– A pontok többségét nem teljesítette Péterffy Attila, ezért döntöttünk a kizárása mellett, illetve, hogy elindítjuk ezt a folyamatot – magyarázta Mellár Tamás.

Azt már korábban is megírtuk, hogy az egyesületben kiverte a biztosítékot a pécsi városvezetés terve, miszerint egy frakcióba tömöríti a koalíciós pártokat, amelyek ezzel elveszítenék a pártok neveit és „identitását” is (az új, közös, nagy frakciónév miatt). Végül a Mindenki Pécsért Egyesület úgy döntött, megvonja a nevet azoktól a képviselőktől, akik együttműködnek Péterffyvel ezen terv végrehajtásában.

„Ez az új frakciószövetségi szabályzat nem felel meg a demokratikus alapelveknek. Ezért kértük a képviselőinket, hogy ezt ne írják alá. Ők azonban közölték: azt csinálnak, amit akarnak. Emiatt úgy döntöttünk, hogy megvonjuk a Mindenki Pécsért nevet ettől a 14 képviselőtől, mert nem felelnek meg azoknak az alapelveknek, amelyeket mi képviselni akarunk a Mindenki Pécsért Egyesületben”

– magyarázta Mellár.

A 14 képviselőt az MSZP, a DK és a Jobbik adja Ágoston Andreával, és P. Horváth Tamással kiegészülve; Bognár Szilvia DK-s képviselő, a Momentum képviselői és az LMP képviselője viszont nincs köztük! A 14 képviselő azonban egyelőre (!) többséget tud alkotni a közgyűlésben.

Mutyik és egyezségek

Lapunk rákérdezett arra, hogy mi értelme van ezeknek az egyesületi döntéseknek, mit várnak tőle, hiszen ezek valójában szimbolikus döntések, jogkövetkezményük ugyanis nincs.

– Szerettük volna világossá tenni mindenki számára, hogy az, ami most folyik a Városházán, az ellentétes az értékeinkkel, és nem tehetik a mi nevünkben – folytatta Mellár Tamás, hozzátéve, hogy

„jelenleg nincs demokratikus együttműködés a városvezetésben, közgyűlésben; nem minden koalíciós párt tudja képviselni azokat az értékeket és elveket, amiért őket odaküldték a választók”.

– Mi egy másfajta működést, egy másfajta Magyarországot akarunk, amelyben az alapértékeket tiszteljük és követjük, és ahol a bizalom, a hitelesség alapvető. Mert ha csak ilyen mutyikkal és egyezségekkel sikerül csak összetákolni valamilyen együttműködést, akkor nincs értelme leváltani a Fideszt – magyarázza Mellár Tamás.

Nem az MSZP-re szavaztak a pécsiek, mégis leuralták a várost

A fesztültség hónapok óta egyre csak nő a pécsi városházán, ugyanis a képviselők egy része tisztában van vele, hogy becsapták a választókat. A pécsiek ugyanis nem az MSZP-re szavaztak, hanem egy civil koalícióra, ahol többségben voltak – látszólag – a nem baloldali, hanem független szereplők. Majd az MSZP a város átvétele után napokkal megindította a foglalást, ami máig tart.

Keressük Péterffy Attilát és a pártok frakcióvezetőit is, hogy megtudjuk az álláspontjukat a Mindenki Pécsért döntésével kapcsolatban. Amint elérjük őket, beszámolunk róla.