Címlap Elmondom Súlyos ára va...

Súlyos ára van a pécsiek átverésének!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szögezzük le a legelején, hogy

2019-ben nem az MSZP-re szavaztak a pécsiek, és még csak talán nem is a „baloldalra”, hanem arra a mítoszra voksoltak, hogy egy „szakértő, civil” koalíció vezesse Pécset a Fidesz helyett! Egy olyan városvezetésre adtak felhatalmazást, ami pártokon felül áll!

Ezt a mítoszt rombolja kitartóan és folyamatosan Péterffy Attila, illetve a mögötte, árnyékban settenkedő MSZP-s erőemberek. A mítoszból bontanak le akkor is, amikor sorban osztogatják a pozíciókat és a milliós megbízásokat MSZP-s figuráknak. Persze

teljesen nyilvánvaló, hogy ők egy percig sem hitték el a saját meséjüket; ez már a hatalomátvétel utáni első napokban világossá válhatott mindenkinek, amikor levetették a civil és szakértői gúnyát, majd kitűzték a pártlogókat.

Attól tartok azonban, hogy mindig is az volt a fő cél, ami most történik Pécsett: az MSZP víz fölött tartása.

Egyre nyilvánvalóbb jelei vannak annak, hogy Pécset utolsó bástyájaként akarja használni a romokban lévő MSZP, ami a megszűnés és a 3-5%-os „népszerűség” között táncol jó ideje (még a kimondottan balos közvéleménykutatók szerint is).

Teljesen világos, hogy Pécs az a város, ahol túl akar élni és életben akar maradni a szocialista pártnak egy nagyon szűk köre. Ehhez pedig pénz, hatalom és befolyás kell. Ebből mindegyiket megszerezték már, kicsit több mint egyetlen év alatt.

Hogy mivel foglalatoskodtak még emellett, az rejtély, mert kifelé az ígéretek, a nagyszavak és az 50 oldalas, grandiózus – ámde a valóságban nem létező – tervek látszanak. Ami fizikai formát öltött a valóságban, azok döntő részben csak az előző, sokat szidott városvezetés mára elkészült projektjei, eredményei, amelyeket sorban adogatnak át az új városvezetők.

Ideje lenne feltennie mindenkinek néhány fontos kérdést; különösen azoknak, akik maguk is bizalmat – voksot – fektettek ebbe az új városvezetésbe:

  • Miért az alig létező MSZP ülhet bele az összes fontos kulcspozícióba Pécsett, vastag fizetésekért; miközben a választásokat nem ők nyerték meg?
  • Hol vannak a beígért, „pártok felett álló” szakemberek?
  • Meddig hajlandóak fizetni a pécsiek néhány MSZP-s potentát túlélésének az árát?

Nem árt tudni, hogy ez az ár igen magas lesz; sőt, a Fidesz MSZP-n kívüli ellenzéke számára akár végzetes.

Az ő, valamivel magasabb hitelességüket húzza le magával ugyanis az MSZP a 3% környékére, vagy még lejjebb. Tehát nekik is előbb-utóbb fel kellene tenni a kérdést önmaguknak, hogy megéri-e mindez – mondjuk egy tanácsnoki helyért kapott pár százezerért cserébe?

A pécsi fidesz példája világosan megmutatta, mivel jár az, ha egy politikai erő, vagy annak helyi szereplői eljátsszák az emberek bizalmát. Szinte a városból is elzavarták őket a pécsiek; nem csak a hatalom közeléből. Minden jel szerint rohamtempóban igyekszik ugyanebbe az irányba a mostani városvezetés is, de lesz egy nagy különbség.

Ez a garnitúra már nem fog kapni 10 évet, mint az előző! Hiába próbálja meg ezt különféle kommunikációs trükkökkel elérni.

A pécsiek nagy részének türelme – és bizalma – ugyanis már elfogyott. Ha elfogy a hardcore szavazóké is, amire már vannak jelek, akkor történelmi vereség elé nézhet ez a városvezető koalíció és annak minden tagja, aki félrenézett akkor, amikor cselekedhetett volna.