Címlap Baleset Pont akkor tö...

Pont akkor történt sajnálatos hiba, amikor kényelmetlen kérdéseket kapott Péterffy Attila

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megint bejött a véletlen.

Épp akkor kezdett rendetlenkedni az önkormányzati televízió élő közvetítése a városi közgyűlésről, amikor a Tiszta Kezek frakcióvezetője, Bognár Szilvia elkezdte alaposabban kérdezgetni a polgármestert például azzal kapcsolatban is, hogy minden szabályszerű-e az új „bérlakásreformmal”, mert neki úgy tűnik, vannak visszásságok; sőt a frakció szerint nagy baj lenne az is, ha iratok és bizonyítékok tűnnének el véletlenül a nagy reform alatt.Rendkívül idegesítő, és egyre szaporodó recsegést-ropogást, pattogást lehetett hallani a képviselőnő beszéde alatt, majd a polgármester válasza során is. Igazán viszont akkor omlott össze a közvetítés, amikor Bognár képviselőtársa, Hencsei Zsolt (Tiszta Kezek) kezdett arról érdeklődni a polgármesternél, hogy nem lett volna-e értelmesebb 3000 darab ingyenjegy helyett inkább pénzt kérni az óriáskeres vállalkozótól?

A pénzből pedig vásárolhattak volna például élelmiszercsomagokat a rászoruló pécsi családoknak, ugyanis „az óriáskerékkel nem lehet jól lakni” – vetette fel.

Hogy erre mit válaszolt Péterffy Attila érdemben, az nemigen derült ki, megszakadt ugyanis a közvetítés.

Véletlenek összjátéka

Hasonló sajnálatos véletlen történt korábban akkor is, amikor Kővári János, az Összefogás Pécsért vezetője hozta kényelmetlen helyzetbe a város első emberét, akkor ugyanis Kővári mondandója alatt hangos zene szólt.


Szintén érdekes volt az a közgyűlés is, amelyen tüntetők jelentek meg a polgármesteri emelvény előtt 30-50 centiméterre, molinóval, ám ez egyáltalán nem volt látható az önkormányzati televízió élő közvetítésében – mintha ott sem lettek volna.