Címlap Hírek Sallangoktól ...

Sallangoktól mentes lett Bognár Szilvia választási programja Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyetlen párthoz sem kötődünk. Ahogy civilként, úgy képviselőként is a tisztesség erejében hiszünk. Munkánk alapja a szakmaiság, az átláthatóság és a tárgyszerűség. Tisztességgel és megbízhatóan szolgáljuk a várost, de figyelünk az eleganciára, a mértékletességre is. Jelöltjeink – tizenegy nő és hat férfi – többsége az eddigi életük során is fontos társadalmi ügyek érdekében dolgoztak – jelentette ki Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek polgármesterjelöltje. Hozzátette:

A gondoskodó városban hiszünk, ahol élethelyzetünktől függetlenül biztonságban élhetünk, ahol az esélyegyenlőség és akadálymentesítés a természetes.

A Tiszta Kezek programja itt olvasható:

Jelentősen javítunk a lakáshelyzeten. Évente száz bérlakást építünk. Ennek során a valódi igényekre és az igazságosságra figyelünk, de garantáljuk a lakásrendszer működésének teljes átláthatóságát is. Növeljük a támogatott lakhatás arányát, és felélesztjük a szolgálati lakás programot.

A szociális területen a legfontosabbal kezdjük: a bántalmazó közegben élő gyermekek számára méltó körülményeket biztosítunk. Korunk normáinak megfelelően megteremtjük a méltó időskor feltételeit is.

Minőségi közétkeztetést biztosítunk, melyben a diétás kosztot igénylők is egyenrangú kiszolgálásban részesülnek.

Az egészségmegőrzés érdekében a szabadtéri helyszínek azonnali fejlesztésébe kezdünk. Ez a játszóterek számának bővítését és a felnőttek fizikumát frissen tartó helyek kialakítását jelenti. Többszörösére növeljük az úszófelületet.

Pécs előkelő helyre fog kerülni a nyilvános illemhelyek elérhetősége terén. Minden városrészbe önműködő fertőtlenítő rendszerrel ellátott köztéri WC-ket telepítünk.

Olyan pécsi közösségi közlekedést biztosítunk, ahol menetrend szerint és tisztán járnak a buszok. Gyors ütemben fejlesztjük a buszparkot. Külön hangsúlyt fektetünk az utazás komfortjára és a biztonságra.

Olyan várost kovácsolunk, ahol a vállalkozások is otthonra lelnek, így az iparűzési adó összege – az egyre szaporodó vállalkozások befizetései miatt – az infláció mértékét meghaladó arányban növelhető. Kedvezmények rendszerén keresztül támogatjuk a vállalkozásokat. Az őstermelők előtt megnyitjuk a Széchenyi teret.

Pécs nem egyéjszakás kaland

Pécs nem csupán egyéjszakás kaland. Bővített programkínálattal és nyitottabb szemlélettel idevonzzuk és marasztalásra bírjuk a turistákat, fellendítjük a múzeumturizmust.

A költségvetésben külön soron biztosítjuk a könnyűzene támogatását, egyben növeljük a próbahelyek, a fellépési lehetőségek számát.

Javítunk a köztisztaságon. Érdemben lépünk fel a varjak okozta problémák és a hulladékgyűjtők körüli állapotok rendezésében.

A közbiztonság növelése mindenkinek teendőt ad. A kültéri kamerarendszert valódi védelmi erővé tesszük, a szerhasználatot visszaszorítjuk.

A zöldítés erősítése érdekében szakmailag átgondolt fásítási programmal állunk elő, és közösségi kerteket nyitunk, párkányvirágzat programot indítunk. Hosszabb távon a nyári kánikula enyhítésére a felszínre vezetjük a jelenleg csatornákba folyó karsztvizeket és azokat a tél beálltával vezetjük újra a csatornákba, hogy a Mecsek oldali utcák ne jegesedjenek el.

Az állatvédelem nem csak egy fogalom. Támogatott oltási programot, ivartalanítási szisztémát és elérhető áron állatorvosi ügyeletet szervezünk. Társadalmasítjuk a felelős állattartási szabályokat.

Újra lesz pécsi cserépfesztivál, ahol a kézművesek, a képző- és iparművészek megmutatkozása nemzetközi ipari vásár programjába illeszkedik. Kisközösségi kulturális helyiségeket nyitunk, galériák, kamaratermek, pinceklubok és gyermekmegőrzők állnak majd rendelkezésükre.

Erősítjük a városon kívüli szövetségeket, határon túli nagyobb volumenű kereskedelmi megállapodásokat kötünk.

Kiemelt érzékenységgel kezeljük a történelmi bűnök során elvesztett embertársaink emlékét. Ezért a népírtásban közreműködők nevét kiradírozzuk a közterekről.

Megteremtjük a valóban szabad, tényalapú pártsemleges sajtó feltételeit.


Lapunk szerette volna bemutatni Péterffy Attila terveit is a következő évekre, de hiába kértük, a pécsi polgármester nem reagált a megkeresésünkre, és nem küldött programot.