Címlap Balhé Alpári beszól...

Alpári beszólással indult, és szitkozódásba fulladt az önkormányzat egyik ülése!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az országgyűlési választások utáni első bizottsági ülés meglehetősen paprikás hangulatúra sikerült Pécsett.

Menj a picsába!

Állítólag ezzel a szöveggel viszonozta Berényi Zoltán (ÖPE) képviselő köszöntését Fürj Csaba, a Jobbik egyik önkormányzati képviselője a szerda reggeli Városfejlesztési és Kommunális Bizottság ülése előtt – tudta meg lapunk. Az ÖPE képviselője annyira felháborodott az alpári viselkedésen, hogy a bizottság ülésén is visszatért a jelenetre. Végül üvöltözésbe fulladt az ülés.

– A lépcsőfordulóban köszöntem rá Fürj képviselő úrra a Városházán. Azt mondtam neki minden hátsószándék nélkül, mivel fáradtnak tűnt, hogy ‘Jó reggelt, Csabi! Olyan szomorkás a hangulatod’. Erre köszönés helyett annyit kaptam vissza, hogy ‘Menj a picsába’! – magyarázta lapunknak Berényi Zoltán. A képviselő szerint a jelenetnek többen is fültanúi voltak.

„Eddig nem fodult elő ennyire alpári, primitív viselkedés itt a Városházán, főleg nem képviselők között. Nagyon sajnálom, hogy most már ez a divat a városvezető frakcióban”

– közölte az ÖPE képviselője, aki azt is elmondta: szerette volna a bizottságon is kitárgyalni a Jobbikos képviselő szokatlan viselkedését, de Fürj Csaba kiment a napirendi pontról. Szerinte Sík László Lajos, a bizottság MSZP-s elnöke pedig lecsavarta és „relativizálta” az esetet.

Végül Fürj visszatért az ülésterembe, ahol viszont hangos ordibálásig fajult a vita.

A bizottság ülései nyilvánosak, lapunk pedig szerzett is egy hangfelvételt az esetről, amit ITT LEHET MEGHALLGATNI:A tiltakozó romáknak is nekiment Fürj Csaba

A választási kampány utolsó napjaiban hallatott magáról utoljára Fürj Csaba, amikor pécsi, baranyai romák kezéből rángatta ki a Jakab Péternek szánt „szembesítő” posztereket.

Minderre a romák így emlékeztek:

Jakab Pétert a Jobbik elnökét szembesítettük azzal, hogy pártjában náci eszméket vallók, gyűlöletkeltő emberek vannak. pl Z. Kárpát Dániel náci karlendítő.

A pécsi jobbikosok sértegettek, lökdöstek és kitépték a lapokat a kezünkből!

Felirataink: Békét, Z. Kárpát távozzon! N@cikkal nincs alku! Se f@sisztát, se n@cit,Békét!

A tüntető romák ellen egyébként a rendőrség szabálysértési eljárást indított; ők viszont akkor még nem tudták megmondani: feljelentik-e Fürj Csabát.

„Semmi különös”

A Pécs Aktuál megkereste Fürj Csabát is, hogy megkérdezzük, az ő nézőpontjából pontosan mi is történt szerda reggel a pécsi Városházán. A képviselő először azt mondta, hogy „semmi különös”, de miután elárultuk, hogy hangfelvétel is van az összezördülésről, Fürj közölte, hogy „nincs értelme ezzel az üggyel foglalkozni, és ő nem is akar”.

A meglehetősen sajátos városvezetési stílusról korábban már írtunk részletesen is:

UPDATE: Videóban is elmesélte a képviselő, hogyan szóltak be neki

Pár perccel ezelőtt Berényi Zoltán képviselő egy videót is feltett a hivatalos képviselői oldalára, amelyben részletesen is elmeséli összecsapását Fürj Csabával.

Az ÖPE várospolitikusa arra kéri Péterffy Attila polgármestert, hogy indítson etikai vizsgálatot a történtek miatt, Fürj Csabát pedig felszólította, hogy azonnal mondjon le, mert viselkedésével méltatlanná vált a képviselői tisztségre.

(Borítóképünk forrása: Fürj Csaba hivatalos közösségi oldala)