Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon sok fiatal álmodozik arról, hogy milyen jó lenne DJ-ként dolgozni – menő, és biztosan sok pénzt is lehet vele keresni. A pécsi lányt, Regán Lilit nem ezek a dolgok motiválták, de a célja ugyanez volt. Mára eljutott odáig, hogy országszerte ismert lemezlovas, aki a Rádió 1 rezidens DJ-je, és sokszor két-három bulija van egy este. Hogyan sikerült neki?

Akik csütörtök esténként hallgatják a Rádió 1-en a WORLD IS MINE radio show-t, azoknak nem kell bemutatni Regán Lilit. A mindössze 23 éves pécsi lány az egyik rezidens DJ, aki tolja a jobbnál jobb zenéket, emellett pedig alkalmanként a délutáni Live Mix című műsor vendége.

Mégis, hogyan kezdődött mindez, mi vonzotta ebbe a világba?

A válasz meglepő.

– Abszolút nem a hírnév és a pénz! Én olyan icipici korom óta vonzódom a DJ-szakma iránt, hogy azt sem tudtam, mindez mivel jár – mesélte a Pécs Aktuálnak Regán Lili. – Édesapám indított el ezen az úton, ugyanis ő is ezzel foglalkozott. Nyaggattam is folyamatosan, hogy tanítson meg zenélni. De akkor még nagyon kicsi voltam, így abban maradtunk, hogy ha tizenkettő leszek, megtanít. Sajnos mire elértem ezt a kort, édesapám felhagyott a zenéléssel és eladott mindent. Tizenhét éves koromig aztán nem is láttam lemezjátszót.

Ez a nagy szerelem azonban nem múlt el, csak egy időre háttérbe szorult. Amikor ugyanis előkerült egy egyszerű kontroller, az édesapa már nem úszhatta meg: egy óra alatt elmagyarázta a lányának, hogyan kell összemixelni két zenét.

– Onnantól kezdve egyedül gyakoroltam. Hajtott a zene szeretete – mondta Regán Lili, akinek a zene folyamatosan ott volt az életében, hiszen korábban eredményes versenytáncos volt.

Az első alkalommal egy embernek zenélt, manapság több száznak

Nem sokkal később kitette az első, másfél órás mixét a Mixcloud zenemegosztóra, s hamar rámosolygott a szerencse. Egy szórakozóhely ugyanis látott benne fantáziát, megkereste, hogy zenéljen náluk.

– Nagyon örültem, igent mondtam. Aztán hamar kiderült, hogy nem igazán megy a hely, konkrétan egy embernek zenéltem.

De mindez nem tántorította el. Jött a következő felkérés Dombóvárról, ahol warm up DJ volt, majd egyre több helyre hívták. Beindult a szekér.

– Három-négy hónap után felfigyelt rám egy partiszervezéssel foglalkozó budapesti menedzsment. Meg kellett mutatnom, mit tudok a DJ-pultnál, s miután megtetszett, amit csináltam, szerződtettek.

Ezt követően előbb még a sulit kellett befejeznie Pécsett, leérettségizett a Deákban, ahol sportosztályba járt, majd irány Budapest, felköltözött a fővárosba a zene miatt. A bulik, a felkérések ugyanis egyre sűrűbbé váltak.

– Ha Pécsről járnám az országot, helikopter kellene! Megesett, hogy egy este négy bulim is volt, de általában kettőt szoktam vállalni.

A céljairól sosem beszél, csak akkor, ha már megvalósította őket

S hogy rá lehet-e ismerni egy Regán Lili zenei szettre? Nem kérdés!

– Mainstream zenét játszom. Azt vallom, hogy a DJ-nek együtt kell élnie a közönséggel. Az én szettjeimre az energikusság a jellemző, amivel magam is azonosulni tudok: bulizós, tombolós, electric lány vagyok!

Aki gyakorlatilag megvalósította az álmát, és megtalálta önmagát a DJ-pult mögött. Köszönhetően annak, hogy már nagyon fiatalon is céltudatos, határozott lánynak vallotta magát, aki hajlandó mindent megtenni azért, hogy elérje a céljait.

– Sok célom van most is, de amiket el szeretnék érni, arról sosem beszélek, csak akkor, ha már megvalósult. Ilyen például a Rádió 1-es munka, nagy álmom volt, hogy egyszer itt zenélhessek, és tessék, sikerült! Én minden nap hálát adok azért, hogy ez a munkám, mert ezt szívvel-lélekkel tudom csinálni. A Jóisten vezetett és vezet az utamon!

És a végére egy kis zene, hogy mindenki a fülével is képet formálhasson Lili munkásságáról! Íme, a legfrissebb Regán Lili-szett: https://youtu.be/h6spmDLGLAA

Bulizós, tombolós, energikus – amilyen a zenéje