Címlap Közlekedés Kocsiba ülsz ...

Kocsiba ülsz Pécsett? Lehetnek korlátozások az utakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országszerte közúti ellenőrzésekre kell számítani húsvétkor. A rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére koncentrálnak és szondáztatják a sofőröket.

Folytatódik a pécsi okosparkolási rendszer kiépítése

Csütörtökön a Zrínyi, a Dischka, az Eötvös, a Váradi Antal, a Jókai, a Munkácsy és a Bercsényi utca területén telepítik az érzékelőket, ezért hosszabb-rövidebb ideig megállási és parkolási tilalom lesz az érintett utcákban.

Alkotmány utcai körforgalom: fedlapcsere lesz

Egy megsüllyedt aknafedlap cseréjét végzi a Biokom Pécsett, az Alkotmány utcai körfogalomban. A munka várhatóan kedd délig tart (április 19), ezért a következő néhány napban a körforgalom Alkotmány utcai ága le lesz zárva a nehézgépjármű és a buszforgalom elől. Szintén mától keddig aknafedlap és víznyelő-javítási munkákat végeznek az Alkotmány utca – Rókus utca
csomópontban, illetve a Kálvária utcában, a Török-kút melletti zebránál. A két munkaterületnél félpályás forgalomkorlátozás érvényes.

Húsvét után teljes útzár lesz a Bálicsi út felső szakaszán

Gázvezeték-rekonstrukciós munkák kezdődnek húsvét után Pécsett, a Bálicsi úton. A szakemberek két ütemben végzik el a munkát: az elsőben, április 19. és május 15. között a Bálicsi út felső szakaszán teljes útzár lesz.

Az itt élők a garázsaikat reggel 8 óráig tudják majd elhagyni és délután 5 óra után állhatnak vissza autóikkal.

A második ütemben, május 16-tól várhatóan június végéig félpályás útlezárás és a környező utcákban forgalmirend-változások várhatóak. Ebben az időszakban az Angster utca felől nem lehet majd megközelíteni a Donátusi és a Bálicsi utat és a Görbe dűlőt. A gyalogos forgalmat végig biztosítják.