Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érdekes előterjesztésre bukkantunk az önkormányzat honlapján. A nagyívű terv szerint vagy így, vagy úgy, de

igen nagyot kaszálhat a Puch László MSZP-s erőember érdekkörébe sorolt egyik cég, amely jelenleg a volt Mandulás kemping területének a tulajdonosa.

A városházi terv szerint ugyanis az önkormányzat megvásárolná nettó 795 millió forint + áfa összegért a területet, vagy ha ez nem megy, akkor elcserélné a Bőrklinika lényegesen nagyobb és értékesebb telkével a mecseki kempinget. Eközben a Bőrklinika tömbjén módosítanák az építési szabályzatot is, hogy hatalmas – akár 13 méteres – épületeket lehessen oda felhúzni. Ha a módosítások életbe lépnek, akkor szakértőnk szerint

nagyjából 30-40 milliárdos biznisz lehet kilátásban, 32 ezer négyzetméternyi ingatlannal.

Így nézne ki a terv a valóságban.

Az egész ingatlaneladást, vagy inkább ami valószínűbb: ingatlanátadást becsomagolták egy igen jól hangzó ötlethalmazba, aminek a Megújuló Mecsek Program fantázianevet találták ki a marketingesek a Városházán. Erről már korábban is írtunk, de akkor még csak gyanús volt, hogy miről szólhat ez az “ötletbörze” igazából.

A pécsi belvárosban – a Kodály Zoltán úton – található volt Bőrklinika tömbjét egy szakértő 995,5 millió forint + áfa összegre értékelte fel. Ezen az összegen indítana liciteljárást az önkormányzat. Ha sikerülne eladni, akkor a pénzből megvásárolnák a Mandulás kempinget, a maradékot pedig félretennék adósságtörlesztésre.

Az igazi csavar

Most jön azonban még csak az igazi csavar: arra is van terv ugyanis, ha senki nem akarná megvásárolni a piacról a Bőrklinika tömbjét. Ez esetben – szól a dokumentum –

elcserélnék azt a Mandulás Kempingre. vagyis igen jutányosnak tűnő áron eladnák az egészet a Puch László érdekkörébe sorolt cégnek.

Az előterjesztés ezt így írja le: “Amennyiben az elektronikus árverés eredménytelenül zárulna le, a Mandulás kemping tulajdonosával csereszerződés kerülne aláírásra az értékkülönbözet – értékbecslő és igazságügyi szakértő szerint – 200 millió Ft összeget meghaladó értékben pedig megfizetné az Önkormányzat részére, amely a visszafizetési számlára folyna be“. A dokumentumban kiemeli a városvezetés, hogy

csere esetén nem kell versenyeztetni sem!

Ebben a súlyos ingatlanügyben kedden már döntést is hozhat a városvezetés, csak a baloldali frakciónak kell megszavaznia, és már zöld utat is kap az üzlet.

A Mandulás kemping tulajdonosi köréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen korábban:

(Borítókép forrása: Google maps)