Címlap Hírek A várost kell...

A várost kellene építeni, nem a haverokat kifizetni – üzente az ellenzék az ötleteket látva

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két éve várják a pécsiek a baloldali városvezetéstől, hogy megkezdje az érdemi munkát. Két év telt el anélkül, hogy Péterffy Attila és szivárványkoalíciója az itt élők és itt vállalkozók érdekeit képviselné. Két éve másról sem szól a beígért új politikai stílus, mint a haverok és szocialista érdekkörök gátlástalan kiszolgálásáról és helyzetbehozásáról, valamint az egymással történő leszámolásokról és árulásokról – írja a pécsi Fidesz frakciója annak kapcsán, hogy megírtuk: kisvasutat és libegőt is megálmodtak a pécsi városvezetők a Mecsekre.

Az elvesztegetett két év után nagyon vártuk, hogy végre egy valódi fenntartható gazdaságfejlesztési programot ismertet Ruzsa Csaba és az újonnan leigazolt Kóbor József. Sajnos azonban a pécsieknek ismét csalódniuk kellett a baloldalban, hiszen úgy tűnik, hogy a városvezetés erejéből és tehetségéből gazdasági csodafegyverként csak egy kisvasút, egy libegő és egy újabb homályos telekbiznisz bejelentésére futotta – közölte Csizmadia Péter, az ellenzéki frakció vezetője.

Felháborító ugyanis, hogy a szocialisták idején a baloldali üzleti köröknek elprivatizált Mandulás Kempinget ismét mutyizásra kívánják felhasználni. Nem is olyan régen a Mandulásba még szocialista luxus villapark építését tervezték. A pécsiek ellenállása miatt kútba esett elképzelést most egy újabb követi. Ne legyenek kétségeink ugyanis, hogy a Mandulás Kemping magántulajdonosa lenne az egyedüli aki jól járna azzal, ha a méregdrága ingatlant a várossal megvetetné. Miért nem a már jelenleg is önkormányzati tulajdonú vidámpark fejlesztését tervezi a baloldal? Feltehetően azért, mert parancsot teljesítenek, a kemping-bizniszt így vagy úgy, de végig kell vinniük – tették hozzá.

Péterffyéknek láthatóan semmilyen érdemi elképzelésük nincs arról, hogy mit is kellene kezdeniük a várossal, a haveri érdekkörök kiszolgálásán kívül. Két éve kizárólag az előző, fideszes városvezetés alatt elindított ötvennél is több fejlesztési projekteket viszik tovább és adják át az elkészült beruházásokat.

– írja a pécsi Fidesz frakció.

Elfogadhatatlan, hogy míg az előző városvezetés

  • bölcsődéket, óvodákat, orvosi rendelőket újított fel,
  • Kertvárosi Rendelőintézetet,
  • iparcsarnokokat,
  • irodaházakat,
  • napelemparkot,
  • közösségi tereket
  • és kerékpárutakat építtetett,
  • előkészítette az új vásárcsarnok
  • és elindította a régóta várt aquapark beruházását,

addig két év alatt a baloldal még a városfejlesztési elképzeléseit összefoglaló tanulmányt sem volt képes elkészíteni, nemhogy konkrét gazdaságfejlesztési projekteket – közölte az ellenzék. Szerintük „ideje lenne Péterffy Attilának és csapatának kihúzni a fejüket a homokból és szétnézni, akár más baloldali vezetésű városokban is, ahol Péccsel szemben valóban érdemi munka, az ott élő városlakók és ott működő vállalkozók érdekeinek tényleges képviselete zajlik, mert ha az eddigi szocialista tempót diktálják, annak a pécsiek látják kárát”.

(Borítóképünk illusztráció! Kép forrása: gyerekkel.com)