Címlap Baranya Katona lennél...

Katona lennél? Most jelentkezhetsz!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Önkéntes katonai szolgálatra várja a jelentkezőket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség – hívja fel a figyelmet a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Az Önkéntes Tartalékos Rendszer legújabb elemével elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, de nemtől és kortól függetlenül bárki jelentkezhet. 

A Magyar Honvédség stabil megélhetést kínál a hat hónapra vállalható Önkéntes Katonai Szolgálat keretében.

Az új típusú szolgálati formára nagykorú, belföldi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akiknek legalább általános iskolai végzettségük van. A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet, valamint egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton való megfelelés. A programra az ország minden megyéjében és Budapesten is biztosítanak helyszínt, a kiképzést pedig minden olyan helyen elindítják szeptember 15-én, ahol a jelentkezők létszáma eléri a húsz főt.

A program első két hónapja alapkiképzésből áll, ezután ugyanott folytathatja az általános képzést, vagy speciális szakterületen próbálhatja ki magát – így akár ejtőernyősnek vagy búvárnak is tanulhat, de lehet harcjármű-kezelő is.

A további részletek ITT olvashatók, illetve augusztust 31-ig lehet felkeresni a Magyar Honvédség toborzó irodáit, Baranya megyében Pécsett, a Kisfaludy utca 5. szám alatt található az iroda.

Kiemelt képünk forrása: honvedelem.hu.