Címlap Baranya “Összeb...

“Összebújva alszunk, de még így is látjuk éjjel a leheletünket”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Se fűtés, se villany abban a néhány négyzetméteres kis viskóban, melyben egy anya és 17 éves lánya él Komló külvárosában. A nőt leszázalékolták, így egy rokkant nyugdíj jelenti a bevételüket. A nehéz körülmények ellenére Sebestyén Erika mindent megtesz, hogy a lánya tanulhasson. Tamara két iskolába is jár. Ismerjétek meg történetüket és ha tudtok, segítsetek nekik!

Más a szőlőt és gyümölcsöt műveli, Erika és 17 éves lánya viszont a túlélésért küzd Komló külvárosában, Határtetőn. Egy éve élnek ebben a viskóban, ahol a vizet a kerti csapból szerzik.

– Elváltunk és ezután kezdődött minden. Mennünk kellett, ezután pedig albérletről albérletre jártunk, még az anyaszálláson is megfordultunk – vallotta be Erika.

“Spóroltunk és megvettük ezt a viskót”

Itt él Erika lányával

Az édesanya elmondása szerint annyit össze tudtak spórolni, hogy Komló külvárosában egy telket tudtak venni, egy összetákolt ki házzal.

“Az az álmom, hogy otthont adjak a gyermekemnek”

Erika bevallotta, hogy minden álma, hogy egy olyan otthont teremtsen, ahol lánya Tamara megfelelő körülmények között élhessen.

Tamara két iskolában is tanul

A 17 éves lány elmondta, az érettségire készül Magyarhertelenden, de emellett egy másik iskolát is végez, hogy mihamarabb segíteni tudjon édesanyjának.

50 ezer forintból élnek

Több egyesület is segíti a félresiklott édesanya és lánya életét. Most a Komlói Fekete Láng Egyesület falat épít a viskó köré, hogy legalább az áramot és a fűtést be tudják vezetni.