Címlap Baranya Számos kidőlt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn több alkalommal riasztották a baranyai tűzoltókat az esős időjárás okozta károkhoz – derült ki a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság összesítéséből.

Hömpölygött a víz az utakon

Reggel Vásárosdombón, a Rákóczi utcában egy pince telt meg vízzel, amelyet a sásdi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolítottak. Kiöntöttek a vízelvezető árkok délelőtt Sumonyban, emiatt nyolc épület került veszélybe. A sellyei hivatásos tűzoltók megtisztították az árkot, majd a víz egy részét leszivattyúzták, így elhárították a veszélyt. Délután Pécsen, a Vince utca előtti útszakaszon is a vízelvezető árok telt meg, a nagy mennyiségben lezúduló esővíz a környező épületeket, összesen tizenhét ingatlant veszélyeztetett. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták az útszakaszt és biztosították a helyszínt. Az épületek megóvása érdekében kétszázhét darab homokzsákot helyeztek el az utcában – a munkálatokban a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület, valamint a Baranya Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség tagjai segédkeztek. Lakosságvédelmi intézkedésre egyik helyszínen sem volt szükség.

Kidőlt fák okoztak gondot

Két fa is az útra dőlt a Remeterét és Orfű közötti útszakaszon tegnap reggel. A pécsi hivatásos tűzoltók a fákat motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Nagyméretű fa dőlt ki hétfő reggel Mohácson, a Széchenyi téren is. A városi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították. A pécsi tűzoltók a megyeszékhelyen és Pellérden is kidőlt fákhoz vonultak, Pécsen a Vércse dűlőben, Pellérden pedig a Szabadság utcában okozott útzárat egy-egy kidőlt fa. A mohácsiaknak Kölkeden, a komlóiaknak pedig Mánfa külterületén adott munkát az eső a délutáni és esti órákban.