Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre csak dagadni látszik a pécsi önkormányzati bérlakások kiosztása körüli anomáliákat sejtető és feszegető ügy, amelyet a baloldali Tiszta Kezek Frakció kezdett el szétszálazni. Ezek azért is érdekesek, mert – egyelőre legalábbis – az önkormányzati lakásgazdálkodás körül folyó nyomozás elméletileg nem ezeket a kérdéses eseteket érinti, hanem másokat – lapunk tudomása szerint.


Újabb kínos kérdések

Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció képviselője ma újabb kínosnak tűnő kérdéseket tett fel Péterffy Attilának. Ezekből úgy tűnik, és a képviselő arra kérdez rá, hogy került-e egyebek mellett szociális bérlakás Mellár Tamás köréhez is?

– Polgármester Úr a veszélyhelyzetben egy SZ.P. monogramú személynek juttatott szociális bérlakást saját hatáskörben.

Sz. P. azonos-e annak a K. Gábornak a közeli rokonával, aki az Ön 2019-es polgármesteri kampányában Mellár Tamás közeli munkatársaként kifejezetten aktív szerepet töltött be az Ön megválasztásában

– kérdezte Hencsei.

A képviselő egyébként szóvá tette, hogy szerinte a Nyőgéri Lajos, alpolgármester volt feleségére vonatkozó múltkori kérdését nem válaszolta meg kellő alapossággal Péterffy Attila, így abban az ügyben is további és pontos információkat vár a polgármestertől.

Amint azt megírtuk, Péterffy Attila nem tudja, hogy saját alpolgármestere (és volt kampányfőnöke) körének intézett-e bérlakásokat ő maga, mert ő csak aláírta, amit elé tettek – védekezett!


Mellár Tamással igyekszünk felvenni a kapcsolatot, és mi is rákérdezünk a fentiekre. Ha sikerül vele beszélni, vagy reagál a kérdéseinkre, akkor arról feltétlenül beszámolunk.

Különös tekintettel a 6-os házszámra

Volt még egy különösen érdekesnek tűnő kérdése Hencsei Zsoltnak. Ez így szólt:

„2019 októberétől napjainkig kapott-e vagy használt-e a Pécsi Ellátó Központ bármely vezetője vagy alkalmazottja önkormányzati bérlakást? Ha igen, akkor ki vagy kik?

2019 októberétől a Pécsi Ellátó Központ bármely vezetője lakott vagy lakik-e önkormányzati bérlakásban a Báthory utcában, különös tekintettel a 6.-os házszámra?”

– tette fel a kérdést a képviselő, amely nem tűnik költőinek.

Igyekszünk megkérdezni Hencseit is, hogy pontosan mire utalt ezzel. Ha sikerül vele beszélni, frissítünk, vagy új cikket írunk.

A keddi Közgyűlés ebédszünete után a polgármester válaszolhat a feltett kérdésekre szóban is, de erre írásban is lehetősége van 15 napon belül. 

UPDATE: Megint időt kért Péterffy Attila

Péterffy Attila nem válaszolt Hencsei Zsolt kérdéseire, hanem 15 napon belül írásban teszi meg majd ezt. Mint mondta „utánajár” a monogramoknak.