Címlap Balhé Távozott a ny...

Távozott a nyomozással terhelt pécsi Lakáscsoport friss vezetője is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn a Tüke Busz cégvezetője jelentette be felmondását, ma pedig megtudtuk, hogy újabb vezető távozik a Városházáról, mégpedig a Lakáscsoport éléről.


Idén januárban nevezték ki Meggyesi Józsefet a pécsi önkormányzat Lakásgazdálkodási Csoportjának élére, nem sokkal azután, hogy a Pécs Aktuál elsőként megírta, hogy nyomozás folyik a pécsi Polgármesteri Hivatalban, azon belül is a Lakásosztály körül.

A GYANÚ SZERINT UGYANIS AZ UTÓBBI EGY-KÉT ÉVBEN KENŐPÉNZÉRT, TÖBB SZÁZEZER FORINTÉRT BIZTOSÍTOTTAK ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOKAT – SORON KÍVÜL – AZOKNAK, AKIK FIZETTEK.

Iratokat is elvittek az ügyészek a pécsi hivatalból, és két vezetőről különösképpen érdeklődnek, a nyomozás pedig máig tart még – erősítette meg a kaposvári katonai ügyészség lapunk érdeklődésére a napokban.

Hogy Meggyesi miért távozott, köze van-e ennek az osztály körül folyó nyomozáshoz, azt egyelőre hivatalosan nem sikerült megtudnunk, de kedden reggel az egyik ellenzéki képviselő is rákérdezett erre az ügyre a polgármesternél a közgyűlésen, így hamarosan – elméletileg – erre válasz is érkezhet.

Sokasodnak a kérdések

Egyre csak sokasodnak a kérdések a pécsi Lakáscsoport, illetve a városvezetés önkormányzati lakásokat kiutaló rendszere körül. Péterffy Attila kemény kérdéseket kapott ebben az ügyben a Tiszta Kezek frakciótól. Hencsei Zsolt független képviselő ugyanis arra utalt és gyakorlatilag arról faggatta Péterffy Attilát a napokban, hogy

A PÉCSI POLGÁRMESTER MIÉRT INTÉZETT A PANDÉMIA IDEJÉN SZEMÉLYESEN ÖNKORMÁNYZATI LAKÁST NYŐGÉRI LAJOS ALPOLGÁRMESTER VOLT FELESÉGÉNEK, ILLETVE EGY SZINTÉN NYŐGÉRIHEZ KÖTHETŐ ÜZLETI SZEREPLŐNEK?

A polgármester nem ismerte el, de nem is cáfolta, hogy Nyőgérihez közelálló emberek kaptak volna lakásokat – ezeket viszont ügyesen hárította Péterffy Attila. Arról, hogyan tette mindezt, ebben a cikkben írtunk részletesen:


Pár hónapja is sokan mentek el a Polgármesteri Hivatalból,

ezekről a távozásokról akkor elsőként írt a Pécs Aktuál. Ezeket a cikkeket itt találja: