Címlap Közélet Megvan a nyom...

Megvan a nyomozással terhelt pécsi lakáscsoport új vezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzat kiadványából értesültünk arról, hogy megtalálta a városvezetés a Lakásgazdálkodási Csoport új vezetőjét.

Lapunk még tavaly novemberben vette észre, hogy a nyomozásban érintett Lakásgazdálkodási Csoport élére is keresnek valakit Pécsett. A pozícióra november 30-ig lehetett pályázni, és már december közepétől munkába is állhat a szerencsés befutó – ez volt eredetileg a koncepció, de végül január 9-én állt munkába az új vezető.

Az önkormányzati kiadvány szerint a választás végül a Pécsett élő dr. Meggyesi Józsefre esett, aki

korábban több mint két évtizeden át volt a pécsi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának munkatársa, amelynek az utolsó nyolc évben vezetője is volt.

Meggyesi József (kép forrása: Pécsma.hu)

Miután leszerelt, és elvégezte a jogi egyetemet, rövid ideig ügyvédjelöltként dolgozott. A közelmúltban, épp a lakásügynél folyó nyomozásról szóló cikkekből tudta meg, hogy a csoport vezetői pozíciójára keres megfelelő embert az önkormányzat, ezért is jelentkezett az állásra.

A Pécs Aktuál tavaly elsőként írt arról, hogy több, egymástól független forrásunk szerint ügyészségi nyomozás folyik a pécsi Polgármesteri Hivatalban, azon belül is a Lakásosztály (hivatalosan: Lakásgazdálkodási Csoport) körül.

A GYANÚ SZERINT UGYANIS AZ UTÓBBI EGY-KÉT ÉVBEN KENŐPÉNZÉRT, TÖBB SZÁZEZER FORINTÉRT BIZTOSÍTOTTAK ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOKAT – SORON KÍVÜL – AZOKNAK, AKIK FIZETTEK.

Iratokat is elvittek az ügyészek a pécsi hivatalból, és két vezetőről különösképpen érdeklődnek, egyikük a Pécsi Ellátó Központ munkatársa.

Bár az ügyben kérdeztük a pécsi polgármestert, és a területért felelős jobbikos bizottsági elnök, illetve MSZP-s alpolgármester esetleges felelősségére is rákérdeztünk, de eddig csak kitérő válaszokat kaptunk.

További részeleteket ebben a cikkünkben lehet olvasni: