Címlap Krimi Németországba...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy sásdi férfi ellen, aki tavaly tavasszal pisztollyal kirabolt egy kecskeméti dohányboltot; a gyanúsítottat európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádhatóság szerint a férfi tavaly március 16-án – nem sokkal azután, hogy őt a bíróság más ügyben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélteaz arcát sállal eltakarva bement egy kecskeméti dohányboltba, ahol egy szekrénytáras fegyvernek látszó pisztolyt szegezett az eladóra, és felszólította, hogy a napi bevételből kizárólag a papírpénzt tegye bele egy zacskóba.

A megrettent nő az utasításnak eleget téve a pénztárgépből 250 ezer forintot adott át a rablónak. A férfi ezután be akarta zárni az alkalmazottat a hátsó helyiségbe, ám miután kiderült, hogy az nem zárható, a pánikgomb és az üzlet kulcsának átadását követelte tőle.

Távozáskor a rabló a nő mobiltelefonját is magával vitte, azt a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók később egy közeli épület ablakpárkányán találták meg.

A rablót európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el, majd átadták a magyar hatóságoknak. A többszörösen büntetett férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.