Címlap Politika Nagy baj van?...

Nagy baj van? A főépítész is távozik a Városházáról, nem csak a polgármester kabinetvezetője!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megbízható belső információink szerint távozik a Városházáról Karlovecz Zoltán, Pécs főépítésze is. Ő pár napon belül már a második olyan vezető, aki elhagyja az önkormányzatot.

Elsőként a Pécs Aktuál írta meg, hogy távozik a polgármester kabinetvezetője is, ami az egyik legfontosabb bizalmi pozíció a városvezetésben.

Karlovecz távozásáról korábban is kaptunk már információkat, de úgy tudjuk, most lett végleges a döntése. Nem megerősített hírek szerint május 31-vel köszön le a főépítészi pozícióból, munkáját belülről próbálják meg pótolni.

Pár hete írtuk meg azt is, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Ybl Miklós-díjat adott Karlovecznek is, az indoklás szerint kimagasló színvonalon végzett építész tervezői munkássága, különösen a tájképi vagy történelmi környezetbe illeszkedő, egyéni hangvételű építészeti alkotásai, valamint főépítészként vállalt közéleti tevékenysége elismeréseként. Ez utóbbi nem tudjuk pontosan, hogy mire vonatkozhatott, ugyanis lapunk egyetlen kérdésére sem válaszolt soha – mi pedig csak háromszor láttuk a nyilvánosság előtt az elmúlt két és fél évben.

Egyelőre nem tudtuk elérni Karlovecz Zoltánt, a mobilját nem vette fel – hasonlóan a távozó kabinetvezetőhöz, akit szintén hiába kerestünk eddig. Bár lapunkhoz eljutottak információk arról, hogy miért szünteti meg munkaviszonyát a főépítész, ameddig nem tudjuk ellenőrizni ezeket, addig találgatásokat nem publikálunk.

Amint sikerül beszélnünk Karlovecz Zoltánnal, frissíteni fogunk vagy új cikket írunk. Természetesen a városvezetésnek is feltesszük a kérdéseinket, és kérjük az álláspontjukat az ügyben; noha a kabinetvezető távozását sem voltak hajlandóak kommentálni eddig, hiába küldtünk kérdéseket, nem szólaltak meg.