Címlap Baranya Közel 800 mil...

Közel 800 millió forintból fejlesztették Kertváros közlekedését

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentős útfejlesztések valósultak meg, és javultak a kerékpáros közlekedés feltételei két, összesen csaknem nyolcszázmillió forint értékű beruházással Pécs legsűrűbben lakott városrészében - mondta el a baranyai megyeszékhely önkormányzata.

 

Közleményükben azt írták: a panelházairól ismert pécsi Kertvárost új út köti össze a megyeszékhely délnyugati elkerülőútjával, megújult a városrész egyik fő közlekedési tengelyének jelentős része és új kerékpárutakat alakítottak ki.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program két pályázatán még az előző városvezetés által elnyert több mint félmilliárd forintos európai uniós támogatásból és az önkormányzat csaknem háromszázmillió forintos önrészéből az említetteken túl buszöblöket újítottak fel, biztonságosabbá tették a közutak, kerékpárutak és járdák csatlakozásait, új padokat és biciklitárolókat helyeztek ki, továbbá bővítették a közvilágítási rendszert is. 

A két új kerékpárútszakaszt decembertől használhatják a biciklisek.